Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Samuli Aloselle ensimmäinen S-taidepalkinto

SOK

Samuli Aloselle ensimmäinen S-taidepalkinto

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2013 klo 14:45
Julkaisija: SOK

Samuli Alosen veistos Citybird voitti ensimmäisen S-taidepalkinnon. Pääjohtaja Kuisma Niemelä luovutti taiteilijalle 3000 euron palkinnon. Höyhenettömät linnut tepastelevat jatkossa paraatipaikalla SOK:n pääkonttorilla Helsingin Vallilassa.

Ensimmäistä kertaa järjestetty S-taidepalkintokilpailu sai huipennuksensa huhtikuun lopulla, kun kilpailun voittaja Samuli Alonen palkittiin teoksestaan Citybird. Vuosittain jaettavan palkinnon teemat ilmentävät S-ryhmän toimintaperiaatteita ja arvoja. Vuoden 2013 teemana on vastuu ihmisistä ja ympäristöstä.

Kivestä ja pronssista muotoillut linnut valittiin voittajaksi kaiken kaikkiaan 15 finalistin joukosta, joista SOK:n pääkonttorin, Ässäkeskuksen, henkilökunta äänesti kolme suosikkiteostaan. Lopullisen voittajan ratkaisi taidekonsultti Pauliina Laitinen-Laiho. Laitinen-Laihon lisäksi 3000 euron palkintoa taiteilijalle olivat luovuttamassa SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä sekä johtaja Antti-Pekka Kuusiluoma.

– Taide on mielen ergonomiaa, joka auttaa ihmistä jaksamaan, pärjäämään ja innostumaan arjesta sekä elämän mahdollisuuksista. Tärkeää taiteessa ei ole niinkään muoto kuin tunne ja mieli, Kuusiluoma avasi tilaisuuden.

Kaikki kolme kärkeen päässyttä teosta olivat veistoksia. Laitinen-Laihon mukaan onkin tyypillistä, että veistokset erottuvat edukseen yhteisnäyttelyissä. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Anna-Mari Vierikon teos WOOH valaisee elämän tärkeät hetket ja toiseksi voittajan isä Kari Alonen teoksellaan Järjen valoa.

– Isäni on vahvasti vaikuttanut kiinnostukseeni kuvanveistoa kohtaan. Citybird-teoksessa minua kiehtoi ajatus siitä, miten kiven saisi kävelemään. Taiteen tekeminen on toisinaan yksinäistä puurtamista, ja tämä tunnustus kannustaa jatkamaan taiteen parissa, voitostaan ilahtunut Alonen totesi.

SOK:lla on kunniakas noin 90-vuotinen historia taidemesenaattina Suomessa ja se on yrityksenä yksi vanhimmista taiteen tukijoista sekä määrätietoisen taidekokoelman kartuttajista. Taidekokoelmassa on noin 2000 teosta, joista suurin osa on sijoitettu eri puolille Ässäkeskusta. Alosen Citybird pääsee paraatipaikalle osaksi kokoelmaa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs