Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Saamelaisarkistoon useita arkistoluovutuksia

Kansallisarkisto

Saamelaisarkistoon useita arkistoluovutuksia

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 10:45
Julkaisija: Kansallisarkisto

Saamelaisarkisto otti vastaan 22.8.2016 peräti neljä uutta arkistoluovutusta yhden päivän aikana.

Hammastunturin paliskunta luovutti arkistonsa, joka sisältää paliskunnan kokouspöytäkirjoja ja toiminta-asiakirjoja vuosilta 1960 eteenpäin. Arkisto täydentää Saamelaisarkiston paliskuntien arkistojen kokoelmaa.

Saman päivänä vastaanotettu Utsjoen manttaalikunnan arkisto puolestaan sisältää manttaalikunnan toimintaan ja edunvalvontaan, erityisesti Tenon kalastukseen, liittyviä asiakirjoja 1960 -1970-luvuilta.

Toimittaja Joska Laine luovutti isänsä, dokumentaristi Jarmo Laineen arkiston, josta löytyvät hänen saamelaisia käsittelevien dokumenttielokuviensa VHS-kopiot, elokuvakäsikirjoituksia ja valokuvia.  Jarmo Laine on tunnettu kolttasaamelaisia käsittelevistä elokuvistaan ”Nukkuu maa siellä” ja ”Totinen tarina koltista”. Tutkimuksellisesti merkittävän arkistosta tekevät erityisesti nämä kolttasaamelaisia käsittelevät elokuvamateriaalit sekä Suomessa esittämättömät elokuvat.  Lisäksi arkisto sisältää käsikirjoituksia toteutumattomista elokuvista.

Joska Laine luovutti Saamelaisarkistoon myös oman arkistonsa, joka sisältää hänen omia valokuviaan ja artikkeleitaan. Toimittaja Laine piti tärkeänä arkistojen säilyttämistä Saamelaisalueella sijaitsevassa Saamelaisarkistossa.

Lisätietoja: ylitarkastaja Inker-Anni Linkola, Saamelaisarkisto, puh. 029 533 7042, etunimi.sukumini@arkisto.fi

Kansallisarkisto on asiantuntija- ja palveluorganisaatio sekä humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen keskeinen infrastruktuuri. Se edistää asiakirjallisen kulttuuriperinnön käyttöä asiakaslähtöisesti, toimii arkistotoiminnan johtavana asiantuntijana, tukee tieteellisen tutkimuksen uudistuvia toimintatapoja ja edistää tiedon avointa saatavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs