Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Runollinen kurkistus kissan elämään

Lasten Keskus

Runollinen kurkistus kissan elämään

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2013 klo 10:26
Julkaisija: Lasten Keskus

Palkitun kirjailijan Tuula Korolaisen uusi runokokoelma sisältää kissa-aiheisia runoja Virpi Talvitien upeasti kuvittamana. Kissalla sanotaan olevan yhdeksän elämää ja yhdeksän luonnetta; Kissa kissa kissa -kirjassa näkyvät ne kaikki.

 

Salaiseen kissaelämään kuuluu rakastumisia, laulua, runoja ja netin käyttöä. Kissat haaveilevat korpimetsästä, kirjastokissan pestistä tai sankaritöistä superkissa Catmanin hahmossa. Kissoilla on myös yhteys mystinen muinaisaikaan, jolloin niissä oli pyhää, parantavaa voimaa.

 

Hellyttävissä ja humoristisissa runoissa kissat esiintyvät mm. lemmikkeinä, näyttelytähtinä, sirkustaiteilijoina, lasten kavereina ja vanhusterapeutteina. Kissan monista rooleista huolimatta ei useimmiten ole epäilystäkään, kumpi kissan ja ihmisen suhteessa on keisari, kumpi palvelija. Kissan tehtävästä:

 

Kissan tehtävä on nukkua ja kelliä,

puskea ja antaa lipaisuja helliä,

syödä herkkuja ja juoda maitoa,

perheellensä siirtää leikin taitoa

ja maailmassa olla osa hyvää,

filosofiaa ja viisautta syvää.

 

TUULA KOROLAINEN on palkittu kirjailija, runoilija ja toimittaja. Hänen runokirjansa Kuono kohti tähteä voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005. Korolainen sai vuonna 2012 Valtion lastenkulttuuripalkinnon. Korolaisen lastenkirjoja ovat mm. Kuono kohti joulua (2006), Kuono kohti koulua (2010) ja Kuono lumessa (2012).

 

VIRPI TALVITIEN vahvoja ja ilmaisuvoimaisia kuvituksia on lukuisissa kirjoissa, mm. runokokoelmissa Pää tallella (2008) ja Täyttä päätä (2012) sekä kuvakirjassa Okko Oravan kaksi pesää (2011). Finlandia Junior -palkinto 2006.

 

Kannen kuva täältä: http://www.lastenkeskus.fi/kuvapankki/Kissa_kissa_kissa_leveys10cm.jpg

Tuula Korolainen ja Virpi Talvitie (kuvitus): Kissa kissa kissa. 48 s. Lasten Keskus 2013. Kl L 82.2. ISBN 9789522880215. Ovh. 24,50

 

Lisätietoja: Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy / viestintä Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi, (09) 6877 4568. Tuula Korolainen, tuula.korolainen@saunalahti.fi, p. 040-5439348.

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs