Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Rasisminvastainen viikko kannustaa kohtaamisiin

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Rasisminvastainen viikko kannustaa kohtaamisiin

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 11:58
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Rasisminvastainen viikko alkaa maanantaina 21. maaliskuuta. Turussa on teemaviikon aikana tarjolla lukuisia kiinnostavia tapahtumia.

–Rasisminvastaista viikkoa vietetään samanaikaisesti ympäri maailmaa. Viikko kannustaa kohtaamisiin. Turussa on viikolla monipuolista ohjelmaa muun muassa Turun pääkirjastossa sekä nuoriso- ja liikuntatiloissa. Myös useat yhdistykset ja järjestöt tarjoavat erilaisia teemaviikon tapahtumia, kertoo monikulttuurisuuskoordinaattori Kati Leskinen Turun kaupunginkirjastosta.

Maanantai 21.3.

Ihmisketju Turun pääkirjastolla
Pääkirjastolle muodostetaan klo 13 ihmisketju kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta. Suomen Punainen Risti on haastanut turkulaisia toimijoita mukaan ja ihmisketjuja syntyy eri puolille Turkua. Tule mukaan tekemään Turun mittavinta ihmisketjua kirjastolle!

Venäläistä leffaa
Elokuvaesitys ja keskustelutilaisuus From Russia with Love? on pääkirjaston Studiossa klo 16.30–19.30. Tilaisuudessa käsitellään vähemmistöjen osaa venäläisessä yhteiskunnassa.

Monikulttuurista astangajoogaa nuorille
13–19-vuotiaille on tarjolla astangajoogaa monikulttuurisessa porukassa Pääskyvuoren koulun alasalissa klo 19.30. Toiminta on maksutonta ja mukaan tarvitaan vain oma alusta. Ohjauksesta vastaa Turun Astangajooga.

Tiistai 22.3.

Makaronilaatikkoilta
Opetuskoti Mustikassa Halisissa kokataan yhdessä makaronilaatikkoa klo 16–19. Maahanmuuttajataustaiset naiset haluavat oppia tekemään suomalaisia ruokia ja nyt mukaan kaivataan kantasuomalaisia auttamaan idean toteuttamisessa.

Ystävämiitti
Millaista on lähteä vapaaehtoiseksi ystäväksi maahanmuuttajataustaiselle ihmiselle? Mikä merkitys ystävyydellä on? Pääkirjaston tieto-osaston keskustelussa kuullaan tarinoita erilaisista ystävistä klo 18–19.30. Paikalla kertomassa ovat Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton ystävätoiminnan vapaaehtoisia.

Keskiviikko 23.3.

Rasisminvastainen juhla ja yhteiskokkailua
Yhdessä-yhdistys Varissuolla kutsuu kaupunkilaisia rasisminvastaiseen iltajuhlaan, jonka aluksi valmistetaan yhdessä juhla-ateria. Ruoanlaitto alkaa klo 17, juhla klo 19.

Hekin ovat Irakista -keskustelutilaisuus
Suomessa irakilaiset mielletään usein vain muslimeiksi. Kaikki eivät kuitenkaan ole shiioja tai sunneja, vaan joukossa on myös esimerkiksi kristittyjä ja mandealaisia. Pääkirjaston tieto-osastolla klo 18–19.30 eritaustaiset irakilaiset kertovat, keitä he ovat ja miksi tulivat Suomeen. Pitkään Lähi-itää tutkinut Marko Juntunen kertoo syitä siihen, miten ja miksi etnisyys ja uskonto alkoivat jakaa Irakin kansaa.

Monikulttuurinen liikuntakerho lapsille
On MovE -liikuntakerhossa eritaustaiset lapset liikkuvat yhdessä. Ryhmässä on hyvin tilaa, tule tutustumaan uusiin kavereihin! Tarjolla on monipuolista liikuntaa perheen pienimmille Lausteen koulun liikuntasalissa joka keskiviikko. Ilmoittautuminen ohjaajalle paikan päällä.

  • 5–6-vuotiaille keskiviikkoisin klo 17–18
  • 7–9-vuotiaille keskiviikkoisin klo 18–19

Torstai 24.3.

Naisille monikulttuurista salitreeniä
Tule treenaamaan naisten kesken torstaina klo 15–16 Varissuon jäähallin kuntosaliin. Paikalla on naisohjaaja opastamassa laitteiden käytössä, naisten kuntosalivuoro on joka torstai. Mukaan mahtuvat niin ensikertalaiset kuin jo konkaritkin. Kotoutumislain piiriin kuuluville toiminta on maksutonta, muuten sisään pääsee Kimmoke-, Seniori- tai liikuntarannekkeella tai kännykkämaksulla.

Tarkempia tietoja tapahtumista löydät Facebookista Rasisminvastainen viikko Turussa -sivulta sekä Turun seudun tapahtumakalenterista.

Lue lisää Turun kaupunginkirjaston teemaviikon tapahtumista

 

Lisätietoja rasisminvastaisen viikon ohjelmasta:

Kati Leskinen
Monikulttuurisuuskoordinaattori
Turun kaupunginkirjasto
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Lisätietoja monikulttuurisista liikuntapalveluista:

Minna Inkinen
Liikuntapalveluvastaava
Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs