Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Rakkauden paradoksi ja nykytanssin salat avautuvat Köysiteatterissa

Turun ammattikorkeakoulu

Rakkauden paradoksi ja nykytanssin salat avautuvat Köysiteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n Taideakatemian kolmannen vuosikurssin tanssinopettajaopiskelijat järjestävät 31.3–2.4. jo perinteeksi muodostuneen tanssiesityksen Köysiteatterissa. Tänä vuonna Pää edellä -nimeä kantavassa tapahtumassa esitetään yhdeksän erilaista tanssikoreografiaa.

Vastaavanlaisia tanssiesityksiä on Taideakatemiassa järjestetty jo toistakymmentä vuotta, mutta uusista vivahteista pitää huolen tapahtuman taustalla vuosittain vaihtuva opiskelijatiimi. Tällä kertaa opiskelijoiden suunnittelemiin esityksiin on otettu elementtejä nykytanssin lisäksi jazzista ja katutanssista.

  – Uusien tekijöiden mukanaan tuoma tuore näkökulma on aina kiinnostava. Tämä on oivallinen tilaisuus nähdä useamman tekijän teos yhdessä iltakokonaisuudessa. Luvassa on taidokasta nykytanssia ja mielenkiintoisia poikkitaiteellisia yhteistöitä, lupaa tanssinopettajien erikoistumisalan vastuuopettaja Heidi Alppirinne.

Tanssielokuva ottaa kantaa isoihin teemoihin – pitääkö kaikkia ihmisiä rakastaa?

Perinteisempien tanssiesitysten lisäksi Pää edellä -tapahtumassa esitetään kaksi tanssielokuvaa. Tanssinopettajaopiskelija Sofia Koittolan ohjaama I welcome judgement -elokuva ottaa kantaa rakkauden paradoksiin; toisaalta kaikkia pitää rakastaa, mutta ei kuitenkaan niitä, jotka ovat yhteiskunnan määrittelemiä ”pahoja ihmisiä”.

  – Tanssielokuvani kertoo ihmisistä, jotka eivät näe rajojen ulkopuolelle, vaan häpeävät itseään rakastaessaan yhteiskunnan määrittelemiä ”pahoja ihmisiä”. He eivät haluaisi rakastaa, mutta eivät koe pystyvänsä lopettamaan rakastamista. Samalla he tuomitsevat itsensä, kertoo Koittola.

Pää edellä tukee valmistumista tanssinopettajaksi

Tanssinopettajan tehtäviin kuuluu opettaa tanssia, mutta monissa tanssikouluissa toimenkuvaan sisältyy myös erilaisten joulu- ja kevätnäytösten koreografian suunnittelu. Pää edellä on tarjonnut opiskelijoille mahdollisuuden itsensä ammatilliseen kehittämiseen.

  – Haluan pitää tulevat työllistymismahdollisuuteni mahdollisimman laajoina. Tahdon toimia koreografina, tanssijana sekä tanssinopettajana. Lisäksi haluaisin vielä olla mukana tekemässä tanssielokuvia. Tämän Pää edellä -produktion työstäminen on ollut erinomaista valmentautumista näihin kaikkiin tehtäviin, Sofia Koittola iloitsee.

 

Lisätiedot:

Pää edellä -tanssiesityksiä järjestetään Köysiteatterissa, osoitteessa Linnankatu 56, 20100 Turku. Esitysajat: torstai 31.3. klo 19; perjantai 1.4. klo 19; lauantai 2.4. klo 14 ja 18. Yhden esityksen kesto on n. 2 tuntia. Lippujen hinta ennakkoon ostettuna on 10€ / 5€, ovelta ostettuna 12€ / 7€. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta https://holvi.com/shop/turkuamk/

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1694592224089446/

Yhteydenotot:

Sarlotta Kalliosalo
Pää edellä -esityksen koreografi
050 467 9760
sarlotta.kalliosalo@edu.turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs