Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Rakkauden kaikki kuvat: Katja Hannula näyttely Galleria Kajasteessa

Galleria Kajaste

Rakkauden kaikki kuvat: Katja Hannula näyttely Galleria Kajasteessa

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2016 klo 07:10
Julkaisija: Galleria Kajaste

 KATJA HANNULA RAKKAUDEN KAIKKI KUVAT 5. – 30.10.2016

”Rakastava ja arvostava katse tai kaipaus hevosen silmässä onkin minun elämäni rakkautta tai kaipausta. Hevosen hahmo maalauksissani on itselleni väylä kuvata tunteitani. ”

Hevosen luontainen ylväys, älykkyys ja rohkeus on aina inspiroinut empatian voimakkaimpia tunteita. Tämä viehtymys on heijastunut jo yli 30 000 vuotta erilaisessa taiteellisessa ilmaisussa mm. esihistoriallisissa luolamaalauksissa, itämaisissa myyteissä sekä legendoissa voiman ja liittolaisen symbolina tai hevosen pelkästään anatomisena tarkasteluna.

Katja Hannulan taiteessa hevonen on osa häntä itseään – hänelle kaikki inhimillinen on mahdollista kuvata täydellisesti ainoastaan hevosen avulla: hevosen hahmo on minulle väylä kuvata tunteitani. Taidokkaan maalarin lisäksi häntä arvostetaan myös hänen kyvystään maalata teoksiinsa inhimillisesti koskettavia tunteita. Tässä näyttelyssä hän välittää teoksillaan rakkauteen liittyviä tunteitaan – kaikki rakkauden kuvat sen eri ilmenemismuodoissa.

Hän sanookin, että inhimilliseen elämään kuuluu myös kokemus rakkauden puutteesta - niin yksilöllisesti kuin yhteiskunnallisesti. Eri muodoissaan ilmenevän ihmisten välisen rakkauden rinnalla elämään kuuluu myös universaaleja rakkauden muotoja, jotka voimme kokea rakkautena esim. eläimiin.  ”Eläimet toimivat pettämättöminä peileinä omalle sisäiselle minuudellemme – opettaen ja kasvattaen itsetuntemustamme. Puhdas ja vilpitön ja sanaton rakkaus koskettaa. Taiteeni ydin löytyykin tuon peilin aikaansaamasta tunteesta. Tunteesta olla osa luontoa. Läsnäolon hetkestä. Puhtaasta ja vilpittömästä tietoisuuksien kohtaamisesta. Sanattomasta rakkaudesta välillämme.”

Hannula on ollut japanilaisen Tatsuo Hoshikan oppilaana vuodesta 2000 alkaen. Hänellä on ollut näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2004 alkaen. Hänen lukuisia teoksiaan on myyty Suomen lisäksi eri puolille Eurooppaa ja Yhdysvaltoihin. Vuonna 2016 hänen teoksiaan on ollut esillä gallerioissa Pariisissa, Oulussa, Tukholmassa ja nyt Helsingissä Galleria Kajasteessa.

YHTEYSTIEDOT: sähköposti: katja@katjahannula.fi, puhelin: 040 510 6080

http://www.galleriakajaste.fi/helsinki/katja-hannula/

http://www.katjahannula.fi/

http://www.katjahannula.fi/home/cv

Teoskuvat

  1. She believes in Fairies, 2016. Öly kankaalle. Kuvaaja Katja Hannula.
  2. Nuorallatanssija, 2016. Öly kankaalle. Kuvaaja Katja Hannula.
  3. Sinä minussa,2016. Öly kankaalle. Kuvaaja Katja Hannula.

Liitetiedostot

Galleria Kajaste Galleria nykytaiteeseen suuntautunut, kuvataiteen eri muotoja kuukausittain vaihtuvin näyttelyin esittelevä taidegalleria. Näyttelytoiminnan lähtökohtana on jokaisen valitun näyttelyn ainutlaatuisuutta arvostava esillepano näyttely-yleisön ja ammattilaisten nautittavaksi ja arvioitavaksi. Galleriat ovat Helsingissä ja Oulussa. "Kajaste gallerian nimessä tarkoittaa luonnonilmiö-kajastetta:kajastavaa valoa, ajatusta, tunnetta, mietettä, minkä taide voi herättää.”

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs