Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Puumalan kirjallisuustapahtuma tarjoaa näkökulmia matkaan

Taiteen edistämiskeskus (Taike)

Puumalan kirjallisuustapahtuma tarjoaa näkökulmia matkaan

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2016 klo 12:25
Julkaisija: Taiteen edistämiskeskus (Taike)

Puumalan Kirjakemmakoilla 19.–21.8. kohtaavat kotiseutu ja sen vahvat perinteet sekä nimekkäät kotimaiset kirjailijat. Tapahtuman teema on Matka ja sitä lähestytään monista eri näkökulmista.

Kirjailija Harri Nykänen alustaa otsikolla Matka rikokseen. Nykänen vierailee myös Puumalan koululla. Arkeologi, keskiajantutkija Ilari Aalto kertoo matkustamisesta keskiajalla. Kirjailija, tutkija Panu Rajalan aiheena on I. K. Inha – tutkimusmatkailijan valokuvasaalis.

Savonlinnalainen kirjailija Vesa Luukkonen johdattaa yleisön Puumalan keskiaikaan otsikolla Pieniä tarinoita Niinisaaren historiasta. Alustus kuullaan autenttisella paikalla Niinisaaressa, jonne järjestetään opastettu yhteiskuljetus.

Näyttelijä Risto Kopperin esittämä Mielensäpahoittaja-monologi on matka vanhuuteen. Lapsiyleisö matkaa hölmöläisten seurassa, oppaana Nukketeatteri Mukamas. Höyrylaiva Wennon tunnelmallisella Runoristeilyllä esiintyvät runoilija Aulikki Oksanen, sekä muusikko ja teatterintekijä Katriina Honkanen säestäjänsä Ilkka Tenhusen kanssa.

Puumalan omia merkkihenkilöitä esittelee Aikamatkailua kirkkomaalla -draamaopastus sekä Elsa Heporauta -kirjanäyttely. Kirjakemmakoiden ohjelmaan kuuluu myös kunnanjohtaja Matias Hildenin kirjallisuusaiheinen pubivisa. Kirjanmyynnistä tapahtuman aikana huolehtivat Kirjakauppa Rosebud ja Tiedekirja sekä Puumalan omien kirjojen myyntipiste ja kirjakirppis.

Ensimmäiset Puumalan Kirjakemmakat ovat osa Puumalan kunnan ja seurakunnan 400-vuotisjuhlavuotta, mutta tarkoituksena on istuttaa kirjallinen viikonloppu pysyväksi osaksi Saimaan kauneimman kunnan kesää. 

Tapahtuman järjestävät Puumalan kunnan kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Puumala Seuran, Puumalan seurakunnan, Puumalan kalevalaisten naisten, Puumalan Veneseuran sekä useiden matkailuyritysten kanssa. Puumalan Kirjakemmakat on saanut tukea Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahastolta.

Liitetiedostot

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Virastossa työskentelee 80 henkilöä. Heistä puolet on virkamiehiä ja puolet määräaikaisia läänintaiteilijoita, jotka toimivat taiteen edistämisen hankkeissa maan eri puolilla. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.

www.taike.fi  Taike Facebookissa

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs