Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Posti söker porträtt för frimärken i serien Finland 100

Posti Group

Posti söker porträtt för frimärken i serien Finland 100

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.09.2016 kl. 14:41
Utgivare: Posti Group

 

Miljoner olika frimärken med Finlands ansikten

Alla som vill fira Finland 100 år kan få sitt porträtt på de Finlands ansikten-frimärken som ges ut nästa vår. Publikationen är en del av det officiella projektprogrammet Finland 100. Fotona samlas in mellan den 5 och 30 september 2016.

- Alla är värda ett frimärke. Tack vare den senaste teknologin kan vi sammanställa unika frimärken av tusentals porträtt. Ett frimärke består av en mosaik av flera personers porträtt och varje frimärke kommer att vara annorlunda, berättar Postis Design Manager Tommi Kantola.

Posti genomför kampanjen tillsammans med reklam- och marknadsföringsbyrån Bob the Robot. - Vi känner inte till att motsvarande frimärken skulle ha tillverkats någon annanstans i världen, fortsätter Kantola.

Du kan skicka fotona via nättjänsten

Du kan skicka ditt eget porträtt till Posti på adressen posti.fi/suomi100. Alla bilder som uppfyller reglerna har möjligheten att komma med i frimärkshäftet.

Med teknikens hjälp arrangeras fotona som mosaik i varje häfte som omfattar tio frimärken. Bildkollaget har formgivits som Finlands karta och en del av fotona finns innanför frimärkets kanter, några finns i bakgrunden. I praktiken används samma foton flera gånger, men alltid i olika ordning. Den blå nyanseringen gör publikationen enhetlig.

Den femte publikationen av serien Finland 100

Under åren 2013-2017 firas Finland med fem olika frimärksutgåvor. Den 9 september ges det fjärde häftet i serien ut, Allemansrätten. I serien har tidigare utgetts Från folkskola till Pisa (2013), Vardagen i ändring (2014) och Vardagens design (2015).

- I seriens sista avsnitt ville vi beskriva hur Finland ser ut idag. Temat för projekten Finland 100 är Tillsammans och enligt vår åsikt är bildcollage av porträtt ett utmärkt inslag, säger Kantola.

Frimärkena Finlands ansikten ges ut den 9 maj 2017. De finns till salu i häften om 10 frimärken i Postis webbutik, på postkontoren och i försäljningsställena. Klaus Welp står för den grafiska designen. Häftet trycks i en upplaga på 100 000 exemplar - det betyder en miljon olika frimärken.

Mer information

Kampanjregler (PDF)                           

Bildmaterial för medierna

Posti Ab
• Design Manager Tommi Kantola, tfn 020 451 5531, tommi.kantola@posti.com

Posti Group Abp
• informatör Merja Suomalainen, tfn 0400 918 221, merja.suomalainen@posti.com

Ta en titt på alla frimärken som är till salu i Postis webbutik:
www.posti.fi/ostoksille, www.posti.fi/goshopping

Bilagor

Posti Group är ditt främsta val när det gäller tjänster för post, logistik och näthandel. Vi ser till att handeln och vardagen förlöper smidigt i nio länder. Omsättningen år 2015 var 1 650 miljoner euro. Vi betjänar våra kunder i Finland under namnet Posti och i andra länder under namnet Itella, med cirka 22 000 medarbetare. Alla våra tjänster i Finland är koldioxidneutrala. www.posti.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs