Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pohjoisten teattereiden yhteistyönä ensi-ilta Kemin kaupunginteatteriin

Kemin kaupunki

Pohjoisten teattereiden yhteistyönä ensi-ilta Kemin kaupunginteatteriin

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 10:25
Julkaisija: Kemin kaupunki

Kajaanin, Kemin, Oulun ja Rovaniemen teatterit valmistavat yhteistyönä Mihkel Raudin American Monkeyn, jota esitetään kaikissa neljässä kaupungissa.  Vastaavaa yhteistyötä pohjoisten teattereiden kanssa ei ole koskaan aikaisemmin toteutettu. 

American Monkey on virolaisen muusikon, kirjailijan ja Idols-tuomari Mihkel Raudin kirjoittama musta tragikomedia pienen ihmisen loputtomasta tarpeesta tulla nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi. Näytelmä kertoo Idols -tyyppisen tosi-tv:n lauluohjelman kilpailukarsinnoista, jossa tapahtumat eivät mene aivan suunnitelmien mukaan.  American Monkey on aikaisemmin nähty ainoastaan Virossa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä, joten kyseessä on pohjoismainen kantaesitys. Esitys piirtää tarkan ja hyytävän kuvan viihdeteollisuuden leimaamasta ajastamme, mutta tekee sen hillittömällä huumorilla ja suurella lämmöllä ihmiskuntaa kohtaan.

Näytelmän ohjaa Linda Wallgren ja suunnittelijat tulevat kaikista neljästä teatterista. Lavastuksesta vastaa Kalle Nurminen Kemin kaupunginteatterista. Rooleissa nähdään Markku Köngäs (Rovaniemi), Satu Lipponen (Kajaani), Jyri Ojansivu (Oulu) ja Tomi Turunen (Kemi). Ammattinäyttelijöiden lisäksi jokaisessa esityksessä pääsee esiintymään yksi näytelmään ilmoittautunut vapaaehtoinen, jonka tehtävänä on laulaa valitsemansa kappale näytelmän tuomaristolle ja yleisölle. Yhteistyö tuottaa Kemin teatterin ohjelmistoon aivan uudenlaisen esityksen mielenkiintoisine kasvoineen.

American Monkeysta on jokaisessa neljässä teatterissa 15 esitystä.  Kemin Kaupunginteatterissa ensi-ilta on 10.3.2015 ja näytelmä on ohjelmistossa 16.5.2015 saakka.   

Lisätietoja antaa Teatterinjohtaja Sarianne Paasonen p. 040 5294019

Kemin Kaupunginteatteri, Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs