Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pérez-Reverten Kohtalon tango – Bestseller ensi kertaa teatterissa

Tampereen Työväen Teatteri

Pérez-Reverten Kohtalon tango – Bestseller ensi kertaa teatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 11:30
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatteri kirii ensimmäisten joukossa tuomaan näyttämölle bestseller-kirjailijan Arturo Pérez-Reverten romaaniin perustuvan näytelmän. Kohtalon tango (El tango de la Guardia Vieja) saa maailman ensi-iltansa torstaina 8.10. Suurella näyttämöllä. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Tiina Puumalainen, jonka viimeisin ohjaus on Oopperan kummitus Suomen Kansallisoopperalle.

Kohtalon tango kuljettaa herrasmiesvaras Maxia ja seurapiirirouva Mechaa intohimoisten kohtaamisten, rikosten ja petosten pyörteissä glamouria tihkuvista saleista syrjäkujien salakapakoihin. Tapaamiset ovat täynnä kiihkeää vetovoimaa, mutta kohtalo heittää heidät erilleen kerta toisensa jälkeen. Mikään ei ole ihan sitä miltä se ensin näytti, ja vasta pelin viimeinen siirto paljastaa totuuden.

Max Costan roolissa ovat ensi kertaa Tampereella teatterissa vieraileva Nicke Lignell ja Jyrki Mänttäri. Mechan roolissa nähdään nuori Emma-Sofia Hautala ja Soili Markkanen. Muissa rooleissa Jari Ahola, Mika Honkanen, Juha-Matti Koskela, Samuli Muje, Jaana Oravisto, Matti Pussinen-Eloranta, Auvo Vihro ja Eriikka Väliahde.

Luvassa on visuaalisesti hienoa teatteria, kun kolmessa aikakaudessa tapahtuva tarina vie halki 1900-luvun kuohujen nostalgiaa tihkuvissa maisemissa. Lavastussuunnittelu on Teppo Järvisen käsialaa, koreografioista vastaavat Osku Heiskanen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen. Pukusuunnittelija on Marjaana Mutanen ja valosuunnittelija Juha Haapasalo. Äänisuunnittelusta vastaa Jarkko Tuohimaa. Yhteistyössä Tanssiteatteri MD.

Pérez-Reverten romaaneissa historialliset aiheet yhdistyvät arvoituksellisiin jännitysjuoniin, ja niin tapahtuu Kohtalon tangossakin. Hänen suosittuja romaaneejaan luetaan yli 32 eri maassa ja niitä on käännetty yli 19 kielelle. Pérez-Reverten romaaneista on tehty elokuvia, joista tunnetuimpiin kuuluu Johnny Deppin tähdittämä Yhdeksäs portti. Näyttämölle on aiemmin tiettävästi tuotettu ainoastaan viime kesänä Espajan XXIX Festival de Teatro de Mijas –festivaaleilla nähty Patente de Corso.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi

Näytelmän kotisivut http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/kohtalon-tango

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/kohtalon-tango-pressikuvat

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs