Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Particle Plays – kotimaisen tanssiteoksen kantaesitys syntyy täysin oamkilaisin voimin

Oulun ammattikorkeakoulu

Particle Plays – kotimaisen tanssiteoksen kantaesitys syntyy täysin oamkilaisin voimin

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2013 klo 14:01
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun Konserttisalissa, Kotkantie 1:ssä,  saa 11.12. ensi-iltansa ja samalla kantaesityksensä tanssiteos Particle Plays. Erityisen erityistä tässä on se, että säveltäjä ja koreografi ovat luoneet teoksen käsi kädessä.

Teoksen on säveltänyt viisihenkiselle kokoonpanolle Jouko Tötterström. Koreografian 20 tanssijalle on tehnyt keväällä Oamkista tanssinopettajan koulutuksesta valmistunut Ida Johansson, ja kyseessä on hänen ensimmäinen kokoillan tanssiteoksensa. Soittajina ja tanssijoina loistavat Oamkin tanssin ja musiikin opiskelijat.

Teos on abstrakti, mutta sen teemoina ovat avaruus ja elämä. Musiikki pohjautuu avaruudellisiin mielikuviin. Tanssijat ovat soluja. Musiikki ja avaruus ympäröivät katsojaa, ja lavalle katsominen on kuin elämän tutkiminen mikroskoopilla.

Particle Playsin tarina alkoi elokuussa 2012, kun teoksen säveltäjä ja tuottaja saivat idean tanssiteoksen toteuttamisesta monialaisena yhteistyönä Oamkissa. Työtä on tehty syyskuusta 2012 lähtien.

Particle Playsin esitykset ovat 11.12., 12.12. ja 14.12. Teokseen voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.oamk.fi/particleplays.

Lisätiedot

Daniel Wallenius, tuottaja, daniel.wallenius@oamk.fi, 050 3313952

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs