Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali viettää 35. juhlavuottaan – Lipunmyynti alkaa 18.11.

Oulun kaupunginteatteri

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali viettää 35. juhlavuottaan – Lipunmyynti alkaa 18.11.

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 13:05
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Kansainvälinen Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään 25. – 31.1.2016 jo 35. kerran! Juhlavuoden ohjelmistossa nousee vahvasti esille kirjallisuus. Useiden festivaaliviikon aikana nähtävien näytelmien pohjana ovat niin lastenkirjallisuuden klassikot kuin uudetkin teokset. Ohjelmistossa nähdään Oulun kaupunginteatterin Suomen kantaesitysten lisäksi monia vierailevia kotimaisia ammattiteattereita sekä upeat, lähes sanattomat esitykset Israelista ja Uudesta-Seelannista. Festivaalin ohjelmisto koostuu 25 eri esityksestä. Kaikkiaan esityksiä on 83, joihin on myynnissä yli 10 000 lippua. Valtakunnallinen lipunmyynti alkaa keskiviikkona 18.11.2015.

KAIKEN KIRJA - KOTIMAINEN KANTAESITYS

Guus Kuijerin teokseen Book of Everything pohjautuva Kaiken Kirja saa Suomen kantaesityksensä tiistaina 26.1. klo 18 suurella näyttämöllä. Kaiken Kirjan tarina kertoo Thomas-pojasta, joka saa kokea kirjojen ja musiikin voiman ja oppii, että onni alkaa siitä mihin pelko loppuu. Rooleissa mm. Jaana Kahra, Merja Larivaara, Mikko Leskelä, Jyri Ojansivu, Lotta Vaattovaara sekä Henna-Maria Riikola ja Aatos Toivonen (Thomas). Ohjaus ja suomennos Kari-Pekka Toivonen.

GORILLA GORILLA – FESTIVAALIN AVAJAISESITYS

Festivaalin avajaisesitys on maanantaina 25.1. klo 10 pienellä näyttämöllä ensiesityksensä saava Gorilla Gorilla, jonka Oulun kaupunginteatteri on tuottanut yhteistyössä Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen kanssa. Viidakon valtaamassa ostoskeskuksessa asuu lauma poliisiksi pukeutuneita gorilloja, joihin festariväki voi törmätä viikon aikana niin teatterin sisällä kuin pihallakin. Esitykseen liittyy myös työpaja.

KANSAINVÄLISTÄ JA PAIKALLISTA

Festivaalin ulkomaiset esitykset ovat lähes sanattomia, joten kielimuuria ei ole. Kaukaisin vieras Fraser Hooper on nyrkkeilijäklovni Uudesta-Seelannista. Mimiikasta, vauhdista ja vaarallisista tilanteista koostuva Boxing (5+) nähdään Valvesalissa. Esitys tuotetaan yhteistyössä Flow Productionsin kanssa. Israelilaisen Ariel Doronin nukketeatteriesitys Plastic Heroes (14+) puolestaan nostaa pöydälle mm. väkivallan, seksin, vihan ja pelon.

Pikku Kakkosesta tutut Yökyöpelit nähdään sunnuntaina 31.1. klo 14 ja 16. Laura Ruohosen suosittuihin kirjoihin perustuvat hullunhauskat hahmot esittävät riemukkaita kappaleitaan. Suurella näyttämöllä nähdään mm. Martti Suosalo, Seela Sella ja Vuokko Hovatta. Sävellykset ovat Anna-Mari Kähärän. Ennen esityksiä Yökyöpeleitten luoja Laura Ruohonen lukee runojaan suuren näyttämön lämpiössä.

Oulun kaupunginteatteri tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä oululaisen Balettikoulu Sinikellon kanssa. Tervatonttu Toivo -baletti nähdään suurella näyttämöllä lauantaina 30.1. klo 15 ja 18. Balettikoulu esittää Jukka Hannulan säveltämän, Päivi Honkakosken kirjoittamiin Tervatonttu-kirjoihin perustuvan baletin 245 tanssijan voimin.

Oulun kaupunginteatterin omaa ohjelmaa tarjoaa myös Viikunakulapset. Maksuttomia esityksiä nähdään pienen näyttämön lämpiössä. Esityksen työryhmässä ovat mukana Elina Korhonen, Joose Mikkonen ja Sirpa Törmä.

ESITYKSIÄ MYÖS OULUN ALUEEN KOULUISSA

Kajaanin kaupunginteatterin & Vaara-kollektiivin Tänään koulun jälkeen on maksuton kouluja kiertävä kantaesitys kiusaamisesta. Yli 12-vuotiaille suunnattu esitys nähdään lisäksi Vinttikamarissa torstaina 28.1. klo 17.30. Myös Juuso Kekkosen esittämä Outo homo menee kouluun vierailee Oulun alueen kouluissa, minkä lisäksi se esitetään Pikisalissa torstaina 28.1. klo 10. Esitys on tarkoitettu yli 14-vuotiaille, ja se tarjoaa samaistumispintaa seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluville. Molempiin esityksiin liittyy keskustelutilaisuus yleisön kanssa.


OHEISOHJELMASSA MM. TEATTERIHARRASTAJIEN ESITYKSIÄ JA TYÖPAJOJA

Vanhempien Akatemian ja Oulun kaupunginteatterin järjestämä, syksyllä aloittanut perheteatterikurssi huipentuu esitykseen suurella näyttämöllä keskiviikkona 27.1. klo 17.30. Esityksessä perheet pääsevät esittämään ammattilaisten ohjauksessa työstämiään tarinoita. Esityksen jälkeen iltaa jatkaa lastenpsykiatri Jari Sinkkonen esityksessä käsiteltyjen vanhemmuuden ja perhe-elämän teemojen parissa. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen avautuu 4.1.2016 osoitteessa www.vanhempienakatemia.fi.

Nuoret pääsevät ääneen festivaalilla tänäkin vuonna. Syksyllä 2015 toimintansa aloittanut Nuorten Näyttämö esittäytyy festivaalilla. Myös lastenpaneelit arvioivat festivaaliesityksiä.

Klovneria-työpajassa opitaan, miten eri asioista voi kehitellä komiikkaa. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. yleisön innostaminen, tyylin kehittäminen, ohjaaminen ja välineteatteri. Kaksipäiväiseen aikuisille tarkoitettuun koulutukseen ilmoittaudutaan 15.1. mennessä elina.terho@ouka.fi. Opetus on englanniksi.

Roskasta rakas -työpajassa perehdytään nukenrakennukseen kierrätysmateriaaleista.

Festivaaliklubit järjestetään Teatteriravintolassa. Tiistaina luvassa on yllätysesiintyjiä. Lauantaina klo 19 Kari-Pekka Toivonen haastattelee kirjailija Laura Ruohosta ja klo 21 The Addams Familystä tuttu Mikael Saari esiintyy. Festivaaliklubeille on vapaa pääsy. Lapsille on maksuton disko Vinttikamarissa perjantaina.

Teatteritalon valtavaan lasijulkisivuun avautuu jo perinteeksi muodostunut kaupungin suurin taidenäyttely, Oulun eri koulujen oppilaiden loihtima ikkunataideteos. Lisäksi teatterin ala-aulassa on 18.11.2015 – 31.1.2016 esillä Ludi Wangin akvarellikuvitusta Tervatonttu-kirjoihin.

Ohjelmisto, lisätietoja ja Kari-Pekka Toivosen ajatuksia festivaalista ke 18.11.2015 osoitteessa teatteri.ouka.fi/festival

Näytelmäkuvia saatavissa 18.11. alkaen osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Lisätietoja
tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi
viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Katso koko ohjelmisto
teatteri.ouka.fi/festival

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs