Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kaupunginteatterin syksyssä kuljetaan Ranskan runsaasta pukuloistosta Jääräpään tunturimaisemiin

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin syksyssä kuljetaan Ranskan runsaasta pukuloistosta Jääräpään tunturimaisemiin

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 17:00
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Tulevana syksynä Oulun kaupunginteatterissa nähdään neljä upeaa ensi-iltaa. joista pienelle näyttämölle rantautuva mystinen kantaesitys Merenkulkija nähdään ensi-illassa perjantaina 9.9. Suuren näyttämön ovet avautuvat 10.9., jolloin rokokoo-henkinen Valheet ja viettelijät nousee näyttämölle. Luvassa on loistokkaita lavasteita, runsaita pukuja ja puuteripölyä. Perheen pikkuväelle on luvassa odotettua piristystä pimeään vuodenaikaan, sillä suosittu lastendekkari Lasse-Maijan etsivätoimisto herää henkiin, kun Vinttikamarissa lähdetään ratkomaan kiperiä tilanteita timanttien arvoituksesta 3.11. alkaen. Mikko-Pekka Heikkisen samannimiseen romaaniin pohjautuva kirpeä komedia Jääräpää tulee ohjelmistoon parhaaseen pikkujouluaikaan; sen kantaesitys on suurella näyttämöllä 4.11.

Tulevissa ensi-illoissa näyttämöllä nähdään omien näyttelijöiden lisäksi useita vierailijoita. Näyttämölle palaavat eläkkeeltään vierailemaan myös oululaiset konkarinäyttelijät Tuula Meisaari ja Risto Tuorila. Syksyn teatterilippujen valtakunnallinen myynti alkaa keskiviikkona 6.4. klo 12. Vierailuohjelmisto julkistetaan näytäntökauden avajaistilaisuudessa teatterilla 8.8.2016.

SYKSYN 2016 ENSI-ILLAT

MERENKULKIJA | kantaesitys perjantaina 9.9. pienellä näyttämöllä

Toni Wahlströmin ohjaamassa näytelmässä kaksi veljestä Baldoylen taajamassa lähellä Dublinia saa jouluaattona vieraakseen muutaman ystävän sekä mystisen vieraan. Illanvietto pokeripelin äärellä saa tunnelman tiivistymään ja panokset nousemaan. Pinnaltaan nokkelan poreileva ja räjähtävän hauska näytelmä, jossa on mustan koomisiakin sävyjä, vie katsojan mystiselle matkalle, elämän perimmäisten kysymysten äärelle; elämä, kuolema, moraali ja kohtalo.

Irlantilaisen näytelmäkirjailijan ja ja ohjaajan, Conor McPhersonin (s. 1971) alkuperäisteos The Seafarer saa kotimaisen kantaesityksensä Oulussa Kari-Pekka Toivosen suomentamana. Rooleissa Mikko Leskelä, Joose Mikkonen, Hannu Pelkonen, Janne Raudaskoski ja Risto Tuorila (vier.). Näytelmän lavastuksen ja puvut suunnittelee Jyrki Seppä.

VALHEET JA VIETTELIJÄT | ensi-ilta 10.9. suurella näyttämöllä

Valheet ja viettelijät on moderni klassikko, monisyinen tarina rakkaudesta ja petoksesta, moraalista ja moraalittomuudesta. Tapahtumat sijoittuvat Ranskaan aikana, jolloin hallitsevan yläluokan moraalista on jäljellä vain ohut, hapertunut kuori. Suureen vallankumoukseen on vain muutama askel. Näytelmän keskiössä ovat markiisitar Merteuil ja kreivi Valmont. He aloittavat leikin varjolla viettelypelin, jossa panokset kasvavat, leikki muuttuu sodaksi, ja lopulta viattomuus turmellaan ja veri virtaa. Väkevästä aiheestaan huolimatta Valheet ja viettelijät on ilmava, kevyt ja syvä näytelmä, jossa ei ole unohdettu huumoriakaan. Visuaalisesti se tarjoaa rokokoon näyttävää estetiikkaa.

Valheet ja viettelijät on Juha Kukkosen väkevä näyttämösovitus Pierre Cloderlos de Loclos'n kirjeromaanista. Loisteliaat lavasteet on suunnitellut Kalle Nurminen, rokokoo-henkiset näyttävät puvut Pasi Räbinä.

Päärooleissa ovat Kari-Pekka Toivonen ja Merja Larivaara. Muissa rooleissa Aksa Korttila (vier.) Jyri Ojansivu, Eppu Pastinen (vier.), Merja Pietilä, Anne Syysmaa, useista tv-sarjoistakin tuttu Linda Zilliacus (vier.) sekä Tuula Meisaari, joka vierailee näytelmässä eläkkeeltään Oulun kaupunginteatterista. Näyttämöllä nähdään lisäksi kolme tanssijaa; Antti Kyllönen, Emilia Räisänen ja Roope Sulkala. Näytelmän ohjaa Pertti Sveholm, jonka edellinen ohjaus Oulussa oli viime vuoden suosikkinäytelmä The Addams Family. HUOM! Näytelmästä on vain 30 esitystä; se jatkaa ohjelmistossa 17.12.2016 saakka.


LASSE-MAIJAN ETSIVÄTOIMISTO, Timanttien arvoitus | ensi-ilta torstaina 3.11. Vinttikamarissa

Lasse-Maijan etsivätoimisto, timanttien arvoitus aloittaa Oulun kaupunginteatterin uuden tuotantosarjan lapsille. Näytelmä pohjautuu Martin Widmarkin kirjoittamiin ja Helena Willisin kuvittamiin suosittuihin lastendekkareihin. Dramatisointi on Kari-Pekka Toivosen käsialaa.

Vallilan kaupungissa tapahtuu kummia. Kaupungin kultasepänliikkeen omistaja, Muhammed Karaatti, on pulassa. Mies on vararikon partaalla, sillä liikkeen ryövännyt varas on kähveltänyt jo monta monituista timanttia. Muhammed Karaatti on epätoivoinen ja neuvoton, sillä apua ei tunnu löytyvän mistään. Onneksi kaupunkiin on vasta perustettu Lasse-Maijan etsivätoimisto, joka lähtee kiperää tilannetta ratkomaan! Etsivätoimiston etsivät, koululaiset Lasse ja Maija selvittävät tapausta tarmokkaasti, ja monta epäiltyä löytyykin, vieläpä aivan Karaatin lähipiiristä. Luvassa on peitetehtäviä, pulmallisia tilanteita, hullunkurisia hahmoja ja jännittäviä tilanteita.

Lastendekkari herää eloon Mikko Korsulaisen ohjaamana. Lavastuksen ja puvut suunnittelee Jyrki Seppä. Näytelmä soveltuu kaikille yli 4-vuotiaille. HUOM! Näytelmän yhteyteen on mahdollisuus järjestää lasten syntymäpäiväjuhlat. Lue lisää teatteri.ouka.fi/palvelut.


JÄÄRÄPÄÄ | kantaesitys perjantaina 4.11. suurella näyttämöllä

Kajaanilaissyntyisen Mikko-Pekka Heikkisen vuonna 2014 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin pohjautuva Jääräpää on selviytymistarina nuoresta naisesta, jonka rakkaus ja työ heittävät pohjoiseen. Pienen paikkakunnan kunnanjohtajaksi valitun Katja Karhuvuoman tulevaisuuden usko joutuu koetukselle, kun periferian pakkanen ja perinteet iskevät tuoreen kunnanjohtajan kasvoille. Köyhässä kunnassa on vähän virkavaltaa ja pitkät etäisyydet, ja pian Katja saa huomata, että oikeus on tavattu ottaa omiin käsiin. Pakkanen tulokkaan ympärillä kiristyy äärimmilleen, kun oma poliittisesti aktiivinen ja varsin jääräpäinen appiukko alkaa taistella tuoretta miniäänsä, tämän ajamia kuntaliitoshankkeita ja ylipäänsä kaikkea etelästä tulevaa vastaan.

Rooleissa mm. Iida-Maria Heinonen (vier.), Tomi Enbuska, Heli Haapalainen, Mirjami Kukkola, Mikko Leskelä, Anneli Niskanen, Aki Pelkonen, Hannu Pelkonen, Timo Pesonen, Timo Reinikka ja Kari J. Ristolainen. Dramatisointi ja ohjaus Jukka Heinänen. Lavastus Sattva-Hanna Toiviainen. Puvut Annukka Valta.


OHJELMISTOSSA JATKAVAT SUOSIKKINÄYTELMÄT
TAIVASLAULU – Oululaisen Pauliina Rauhalan palkittuun esikoisromaaniin pohjautuvan Taivaslaulun suosio jatkuu. Näytelmään on myyty tai varattu jo lähes 30 000 lippua. Ohjaus ja sovitus Oulun näyttämölle Heta Haanperä.

LAULAISIN SINULLE LEMPEITÄ LAULUJA – Lempeiden laulujen tarina on hellä ja humoristinen kuvaus kahden täysin erilaisen naisen ystävystymisestä. Lettujen ja mansikkahillon äärellä he löytävät lohtua toisilleen kertomistaan tarinoista ja kasvavat toinen toisilleen sielunkumppaneiksi. Päärooleissa Merja Larivaara ja Anneli Niskanen. Ohjaus Satu Rasila.

Oululaissyntyisen Pekka Huotarin esikoisteokseen pohjautuva PÖLJÄNPOJAN VAKUUTUS tarjoaa ”äijäteatteria” Pikisalissa. Näytelmän ronski teksti, huvittavat herkkyydet ja ylilyönnit saavat vaikuttavan tulkinnan rooleissa nähtävän Mika Nuojuan taidonnäytteenä. Ohjaus Kari-Pekka Toivonen.

SENIORISOPAT jatkuvat uusin sisällöin 22.9. klo 11 alkaen, jolloin käynnistyvät Merja Pietilän ja Anne Syysmaan Tanssilavan luona -esitykset. Merja Larivaaran ja Heli Haapalaisen Seniorisopat alkavat 3.11. teemalla Koska meillä on joulu? Suuren suosion vuoksi liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Seniorisoppa-konsertit ovat 20.10. klo 11 sekä jouluiset konsertit 15.12. klo 11 ja 18. Seniorisopat ovat ainoastaan senioreille. Jalkautumiset Oulun alueen hoito- ja palvelukoteihin jatkuvat. Tiedustelut teatteri@ouka.fi.

Lisätietoja: viestintäsuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, p. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi. Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs