Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kaupunginteatterin suosikkinäytelmä Yksiöön en Äitee ota siirtyy suurelle näyttämölle

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin suosikkinäytelmä Yksiöön en Äitee ota siirtyy suurelle näyttämölle

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 10:20
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin pienen näyttämön suosikkinäytelmä Yksiöön en Äitee ota siirtyy yleisön pyynnöstä suurelle näyttämölle 27.2.2015 alkaen.

Menestysnäytelmän on käsikirjoittanut Sirkku Peltola, yksi maamme eniten esitetyistä näytelmäkirjailijoista. Oulussa Peltolan kirjoittamista näytelmistä on aikaisemmin nähty Suomen hevonen, joka on ollut teatterimme yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä komedioista. Yksiöön en Äitee ota on jatko-osa Suomen hevosen tarinalle.

Yksiöön en Äitee ota on huikean koskettava komedia Kotalan perheestä. Vanha Äite ja keski-ikäinen Aili-tytär elävät arkeaan kuin vanha aviopari. Aili on eronnut, työtön ja entinen laitosompelija, joka on joutunut muuttamaan suvun avaran pientilan pakkoluovutuksen jälkeen Liesuan kunnan keskustaan 24 neliön vuokrayksiöön. Unelmistaan huolimatta hän joutuu jakamaan 1960-luvulla rakennetun, eleettömän loukkonsa Äitensä kanssa. Yksiössä arvaa toisen ajatuksetkin, ja kun betonikaton alla piipahtelee myös muuta hyvinvoinnin kyydistä tipahtanutta sukua ja tuttavaa, alkaa olla lämmin ja tiivis tunnelma.

Suomen hevosesta tutuissa rooleissa ovat jatko-osassakin odotetusti Anneli Juustinen - Äite ja Jaana Kahra - Aili. Ailin tyttärenä nähdään Sanni-Mari Kanto (vierailija), poikana Oulun seudulle palannut näyttelijä Mika Nuojua (vierailija) ja maahanmuuttajana Mikko Leskelä.

Yksiöön en Äitee ota -näytelmän ensi-ilta nähtiin Oulun kaupunginteatterissa 12.9.2014, ja sen on ohjannut pitkänlinjan teatteri- ja televisio-ohjaaja Pentti Kotkaniemi.

Huikean suosion saavuttanut näytelmä vierailee maaliskuussa myös Espoossa. Kaikki Espoon esitykset ovat loppuunmyytyjä.

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs