Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kaupunginteatterin katsojamäärä kasvoi viime keväästä

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin katsojamäärä kasvoi viime keväästä

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 11:24
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Näytäntövuoden syksy 2014 – kevät 2015 aikana Oulun kaupunginteatterissa nähtiin yhteensä 419 esitystä. Koko vuoden katsojamäärä oli huikeat 80 619 katsojaa, joista kevätkaudella kävijöitä oli lähes 47 000. Kevään esitysten täyttöprosentti oli 77, kun se vuosi sitten oli 71. Luvuissa ovat mukana sekä omat että vierailevat esitykset.

Musikaalikomedia The Addams Family on ollut tammikuun ensi-illasta alkaen jättimenestys. Katsomot ovat olleet 100-prosenttisesti täynnä, ja lippuja on myyty runsaasti jo tulevan syksynkin esityksiin. Yleisönsuosikki jatkaa ohjelmistossa vielä vuoden loppuun saakka. Myös suositut Sänky, Viimeinen valssi ja seikkailunäytelmä Nuolikärppä jatkavat ohjelmistossa syyskaudella.

Mielensäpahoittaja, joka sai ensi-iltansa jo 10.1.13, veti katsomot edelleen ääriään myöten täyteen. Toukokuussa päättynyt esitys oli yksi teatterin kaikkien aikojen esitetyimmistä näytelmistä. Myös keväällä päättyneen suosikkikomedian Yksiöön en Äitee ota -esitykset pienellä näyttämöllä olivat 97-prosenttisesti täynnä.

Näytäntökaudella 2014 – 2015 ohjelmistossa olleet Seniorisopat olivat loppuunmyytyjä koko kevään, ja esitykset jatkuvat ohjelmistossa syksyllä uudenlaisin sisällöin. Kun on tunteet sekä Sodan jaloissa -esitykset ovat tuttuun tapaan torstaisin alkaen 3.9. klo 11 kaupunginteatterilla.

Esitykset ovat jääneet kesätauolle ja näytäntökausi käynnistyy syksyllä Lusia Rusintytär -oopperan esityksillä 28.8. ja 29.8. suurella näyttämöllä. Pienen näyttämön ovet avautuvat 11.9., jolloin kotimaisen kantaesityksensä saa Anton Tšehovin Musta munkki. Pauliina Rauhalan palkittuun esikoisromaaniin pohjautuva Taivaslaulu nousee suurelle näyttämölle 12.9. Maailman kantaesitys, Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja nähdään Vinttikamarissa 13.11. ja Lars von Trierin menestyselokuvaan pohjautuva Breaking the Waves 14.11. suurella näyttämöllä.


TOIMITUKSET HUOM!
Tiedotusvälineet ovat lämpimästi tervetulleita ma 10.8. klo 10 teatterin perinteisiin syyskauden avajaisiin ja tiedotustilaisuuteen.

Lisätietoja: Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs