Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun juhlaviikot jatkuu Raunio-oopperalla perjantaina

Oulun juhlaviikot

Oulun juhlaviikot jatkuu Raunio-oopperalla perjantaina

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2012 klo 08:00
Julkaisija: Oulun juhlaviikot

Oululaisten rock-piirien voimannäytös Raunio-ooppera saa ensi-iltansa Kulttuuritalo Valveen isossa salissa tänä perjantaina. Sahasaaren vesilaitoksen raunioiden ympyröistä inspiroitunut, mutta täysin tositapahtumiin perustumaton yhteiskunnallinen rock-musikaali on Surnu-teatterin työstämä. Räväkän psykedeelisen puolitoistatuntisen sävellyksestä ja käsikirjoituksesta ovat vastanneet Antti Rekilä, Riku Rousu ja Tuomo Vuolteenaho. Ooppera saa kantaesityksensä Kulttuuritalo Valveen isossa salissa osana Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarjaa perjantaina klo 19, ja muut esitykset ovat 11.8. klo 16, 16.8. klo 19 ja pe 17.8. klo 19.

Koiteli Elää ry ja MLL Kiimingin paikallisyhdistys järjestävät Koiteli elää lapsille –perhepiknikin lauantaina klo 13-15. Musiikillisen piknikin pääesiintyjänä on Vastarannan Siili, eli Oulun vuoden taiteilija Soiva Siili ystävänsä Jukka Takalon kanssa. Kiimingin Koitelin Sahasaaressa järjestettävään tapahtumaan on vapaa pääsy.


Perjantaina ja lauantaina nautiskellaan myös metallimusiikin rankimmista rytistyksistä tehdasmiljöössä, kun Jalometalli-festivaali valtaa Club Teatrian piha-alueineen. Keikkojen lisäksi festivaalilla järjestetään meet&greet -nimikirjoitustilaisuuksia, joissa fanit pääsevät tapaamaan bändien jäseniä teltassa päälavan sivustalla. Nimikirjoitussessioihin osallistuvat ainakin Vader, Toxic Holocaust, Crimson Glory, Iced Earth ja Municipal Waste.

Yhdeksänpäiväinen sanataidefestivaali Muusajuhlat pyörähtää käyntiin avajaisilla Rotuaarin lavalla lauantaina klo 14-16. Festivaalin kirjailijatapahtumissa vierailevat mm. Katja Kettu ja Mikko Rimminen. Lisäksi ohjelmistossa kuullaan mm. Jacques Brelin lauluja Martti Suosalon tulkitsemina sekä Pelle Miljoonaa Oulu All Star Big Bandin säestämänä.

Oulun juhlaviikot jatkuu elokuun 26. päivään saakka.

Oulun elokuussa kuullaan maailmanluokan jazzia keskellä kaupunkia ja kamarimusiikkia kirkossa, nautitaan kitaroinnista ja kuohuista kallioilla sekä metallimusiikin rankimmista rytistyksistä tehdasmiljöössä.

Herkistytään runolle ja performanssille meren äärellä, katsotaan musiikkivideoita kerrankin valkokankaalta tai osallistutaan riemukkaaseen ilonpitoon täpötäydellä Rotuaarin aukiolla ympäri maailmaa tulevan ilmakitaristijoukon kanssa.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs