Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulu Game Lab poiki kolme pelialan start up -yritystä

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulu Game Lab poiki kolme pelialan start up -yritystä

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2012 klo 08:09
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) järjestämä pelialan koulutus Oulu Game Lab esittäytyy Business Kitchenissä (Torikatu 23, 4. kerros) tiistaina 18.12. klo 12 alkaen. Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Oulu Game Labin toimintaan sekä sen myötä syntyneisiin peleihin ja yrityksiin.

Syyskuussa 2012 käynnistynyt opintokokonaisuus on päättymässä, ja tilaisuudessa esitellään syksyn aikaansaannoksia. Käytännönläheiseen ja pelialaa monipuolisesti käsittelevään koulutukseen osallistui 33 opiskelijaa Oamkin eri yksiköistä, avoimesta ammattikorkeakoulusta ja kansainvälisistä partnerikorkeakouluista. Oulu Game Labissa on työstetty oululaisilta peliyrityksiltä saatuja toimeksiantoja, ja koulutuksen lisäämän osaamisen myötä opiskelijoita on työllistynyt peliyrityksiin. Opiskelijat ovat perustaneet syksyn aikana myös kolme rekisteröitynyttä pelialan start up -yritystä.

Maailman suurimmaksi kulttuuriteollisuuden alaksi kasvaneen pelialan kehitys on ollut nousujohteista myös Suomessa. Oulu Game Lab tuottaa uusia pelialan yrityksiä ja työpaikkoja Oulun seudulle, ja koulutuksesta on saatu jo hyviä kokemuksia. Seuraava koulutus käynnistyy maaliskuussa 2013.

Business Kitchenissä vietetään 18.–19.12. myös Windows 8 X-mas Hackathonia, jossa sovelluskehityksestä kiinnostuneet luovat ja kehittävät kahden päivän aikana sovelluksia Windows 8:lle ja Windows Phonelle. Samanaikaisesti myös Tampereella ja Turussa järjestettävää Hackathonia ei ole aikaisemmin järjestetty tässä muodossa Oulussa.

Lisätietoja

Kari-Pekka Heikkinen, tuntiopettaja, 040 652 1488, kari-pekka.heikkinen@oamk.fi
Jussi Autio, tuntiopettaja, 040 652 8301, jussi.autio@oamk.fi

Windows 8 X-mas Hackathon: http://www.microsoft.com/finland/hackathon/

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs