Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Opintomatka Unkariin poiki sakot ja valokuvanäyttelyn

Turun ammattikorkeakoulu

Opintomatka Unkariin poiki sakot ja valokuvanäyttelyn

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2015 klo 14:58
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Köysiratagalleriassa alkava 20 000 HUF -näyttely on näkymä kahdeksan valokuvaajan opintomatkasta Unkariin. Näyttely sai nimensä sakoista, jotka ryhmälle lankesi pummilla matkustamisesta raitiovaunussa.

– Tapaus sattui heti matkan toisena päivänä. Se yhdisti meitä, jonka vuoksi sakkosumma päätyi näyttelyn nimeksi, avaa Johanna Naukkarinen.

Näyttely on Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kolmannen vuosikurssin valokuvausopiskelijoiden järjestämä. Unkarissa kuvatut teokset ovat saaneet innoituksensa mm. digitaalisen ja fyysisen maiseman suhteesta sekä taidehistorian naiskuvasta.

– Ennen matkaa tutustuin maan historiaan ja kiinnostuin erityisesti Itävalta-Unkarin keisarinna Sissistä. Sissi oli aikansa supertähti ja rakastettu hallitsija, mutta hänen neuroottinen pyrkimyksensä mahdollisimman laihaan ja koreaan ulkonäköön toi mukanaan uhrauksia. Innostuin tekemään naiskuvaa käsittelevän teossarjan, jossa historia ja nykyaika kohtaavat toisensa rinnakkain, Naukkarinen kertoo.

Kuvausmatka on odotettu perinne

Taideakatemian valokuvauksen opiskelijoilla on tapana tehdä opintomatka ulkomaille. Uudessa ympäristössä opiskelijoiden täytyy uskoa omaan näkemykseensä.

– On tärkeää kohdata työskentelyyn liittyviä pelkoja itsenäisesti. Omana metodinani oli luottaa intuitioon. Kuvasin fiktiivisen sarjan, jossa käytän havaitsemiani ympäristöjä vieraassa kontekstissa, toteaa Mortti Saarnia.

Näyttelyssä ovat mukana Johanna Naukkarinen, Mortti Saarnia, Ville Kumpulainen, Rainer Paananen, Miina Puolitaival, Sofia Puolitaival, Maria Sandell sekä Anna Seppälä.

 

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen tiistaina 13.1.2015 klo 13:00 ja avajaisiin 13.1.2015 klo 17:00 Köysiratagalleriaan (Linnankatu 56).

20 000 HUF Köysiratagalleriassa 13.1.–30.1.2015

Galleria avoinna ma–su 12–17

 

Lisätiedot

Mortti Saarnia

Projektiohjaaja

puh. 044 287 6590

msaarnia@gmail.com

 

Renja Leino

Valokuvauksen lehtori

puh. 050 598 5206

renja.leino@turkuamk.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs