Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Opera By You -oopperayhteisön aktiivisia jäseniä palkitaan

Opera By You

Opera By You -oopperayhteisön aktiivisia jäseniä palkitaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2012 klo 11:00
Julkaisija: Opera By You

Free Will -yhteisöoopperan työstämiseen aktiivisimmin osallistuneet jäsenet on palkittu matkapaketilla teoksen maailman ensi-iltaan Savonlinnan Oopperajuhlille 21.7.2012. Nyt Opera By You -yhteisön jäsenillä on mahdollisuus tavoitella Jorma Ollila -innovaatiopalkintoa.

Yhteisöoopperan työstämiseen on osallistunut kuluneiden liki kahden vuoden aikana yli 400 henkilöä ympäri maailmaa ja projektin etenemistä seuraa tuhansia ihmisiä. Viisi aktiivista jäsentä on voittanut täydellisen matkapaketin Free Will -oopperan ensi-iltaan Savonlinnaan.

Matkapakettien voittajat arvottiin 20 aktiivisimman jäsenen joukosta. Onnetar suosi Javier Armendarizia Espanjasta, Enrico de Zottista Italiasta, suomalaista Heli Nevakaretta sekä Nancy Somervillea ja Sabrina Pena Youngia Yhdysvalloista.

Yhteisön jäsenten työ jatkuu ensi-iltaan saakka, jolloin aktiivisesta osallistumisesta jaetaan kolme Jorma Ollila -innovaatiopalkintoa. Palkinto on tunnustus erityisestä aktiivisuudesta ja kekseliäisyydestä. Palkitut julkistetaan Savonlinnassa 21.7. ensi-illan yhteydessä järjestettävässä Opera By You -seminaarissa.

– Projektin jännittävä loppusuora, ohjausperiodi, on alkamassa vajaan kahden kuukauden kuluttua. Haluamme kannustaa kaikkia yhteisön nykyisiä jäseniä ja houkutella uusia tekijöitä mukaan online-yhteyden kautta ohjausprosessin seurantaan ja aktiiviseen vuorovaikutukseen sen luomisessa. Kaikki ovat vielä potentiaaleja Jorma Ollila -innovaatiopalkinnon saajiksi. Aktiivisuus ja ideat ratkaisevat ”, Opera By Youn projektipäällikkö Salmi innostaa.

Musiikki valmis, yksityiskohtia hiotaan

Free Will -oopperan sävellystyö on valmistunut, ja pianoscore on ladattavissa osoitteesta https://www.dropbox.com/home/Free Will. Opera By You -yhteisöllä on kuitenkin vielä muutama tehtävä jäljellä ennen heinäkuista ensi-iltaa.

Wreckamovie-alustalla hiotaan vielä muun muassa näyttämön yksityiskohtia, kuten kohtausten äänimaailmaa ja hahmojen sijoittelua. Esimerkiksi torikohtausten suunnittelua voi seurata täältä: http://www.wreckamovie.com/tasks/show/2496.

Lisäksi markkinointitehtävän osallistumisaikaa on jatkettu, jotta jokainen voisi esittää ideansa. Ilme- ja slogan-ehdotuksia voi esittää osoitteessa: http://www.wreckamovie.com/tasks/show/2375.

Lisäksi kesäkuussa käynnistyy mahdollisuus osallistua oopperan ohjauksen rakentamiseen Olavinlinnassa onlinena, suoraan verkossa oopperan ohjaajalle kommentoiden.

Free Will -ooppera ja Opera By You lyhyesti

Jumala on saanut tarpeekseen kaikesta kurjuudesta, josta ihmiset kärsivät ja kutsuu koolle enkelit. He päättävät lähettää takaisin maan päälle edesmenneitä neroja parantamaan asioiden nykyistä tilaa. Heidän on tarkoitus mullistaa tiede, taide sekä luoda maailmanrauha. Onnistuvatko nerot tehtävissään?

Kolme maan päälle palaavaa neroa ovat Wolfgang Amadeus Mozart, Oscar Wilde ja Jeanne d’Arc. He saavat avukseen kaksi enkeliä ja vastaansa naispuolisen paholaisen (Lucifer) omine avustajineen.

Päärooleissa: Mozart (kuuluisa pop-tähti), Oscar Wilde (YK:n pääsihteeri), Jeanne d’Arc (Maailmanpankin johtaja), Lucifer, Jumala (kuoro), Jättiläiset (kuoro)

Sivurooleissa: enkeleitä ja paholaisen avustajia

Opera By You on Savonlinnan Oopperajuhlien toukokuussa 2010 käynnistämä kansainvälinen projekti, jossa oopperaa luodaan avoimessa nettiyhteisössä. Sadat ihmiset ympäri maailmaa ovat olleet mukana oopperan työstämisessä ja projektilla on tuhansia seuraajia. Yhteisön työtä ohjaa asiantuntijoista koostuva raati, heimoneuvosto. Free Will -oopperan kantaesitys on Savonlinnan oopperajuhlilla 21.7.2012.


Lisätietoja: Kaikki halukkaat pääsevät mukaan luomaan oopperaa osoitteessa www.wreckamovie.com/operabyyou

Tiedustelut:

Päivi Salmi, projektipäällikkö, Savonlinnan Oopperajuhlat
+358 40 774 0919
paivi.salmi@operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisilla festivaaleilla käy 60 000 vierasta, joista runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Savonlinnan Oopperajuhlat on oopperamaailman moderni edelläkävijä, joka klassisten oopperaesitysten ohella panostaa uudenlaisiin oopperatuotantoihin. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Oopperajuhlien rahoituksesta noin 70 prosenttia tulee pääsylipputuloista ja loput Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista sekä yritysyhteistyösopimuksista.

www.oopperajuhlat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs