Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Omnialaisten yrittäjien osuuskunta avaa Pop Up Omnian Näyttelykeskus WeeGeehen

Omnia

Omnialaisten yrittäjien osuuskunta avaa Pop Up Omnian Näyttelykeskus WeeGeehen

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2013 klo 14:00
Julkaisija: Omnia

Tiedote 22.11.2013, julkaistavissa klo 14.00

Omnialaisten yrittäjien Espoon KYKY Osuuskunta avaa tänään Pop Up Omnian Näyttelykeskus WeeGeen tiloihin Espoon Tapiolaan. WeeGeen ja Omnian yhteistyö antaa kädentaidon yrittäjille mahdollisuuden startata yrittäjinä ja saada näkyvyyttä keskellä vilkasta näyttelykeskusta. Nuoret yrittäjät odottavat innolla näyttelytilan ja myymälän myötä avautuvia mahdollisuuksia.

Pop Up Omniaan asettuvat aluksi puuartesaanit, pihasuunnitteluun ja pihojen toteutuksiin erikoistuneet viherrakentajat ja yksi seppä. Puualan artesaanit Juhani Horelli, Nealeena Hällfors ja Petteri Varmola ovat tuoneet upeaan näyttely- ja myymälätilaan huonekaluja, leikkuulautoja sekä muita kodin käyttöesineitä.

“WeeGee on meille uskomaton tilaisuus olla esillä. Näyttelykeskuksessa vierailevat kävijät ovat juuri oikeaa asiakaskuntaa meillekin”, nuoret yrittäjät iloitsevat.

Yrittäjillä on mahdollisuus tehdä kauppaa myös näyttelykeskuksen kanssa. WeeGee ja sen museot voivat tilata osuuskuntalaisilta vaikkapa näyttelyrakenteita tai teosten kuljetuslaatikoita.

Myös WeeGeen johtaja Lea Rintala on innostunut yhteistyön mahdollisuuksista.

“Kädentaidot sopivat hyvin meille. Toiminta täydentää näyttelykeskuksen toimintaa ja sopii meidän tarjontaamme erinomaisesti. Uskon, että tuomme toisillemme uusia asiakkaita”, Rintala sanoo.

Nuoret töihin

Uudenlaisella kumppanuudella haetaan lääkettä yhteiskuntatakuun toteuttamiseen, nuorten työllistämiseen ja yrittäjyyden kehittämiseen.

“Pedagoginen osuuskunta toimii nimenomaan yrittäjyyden oppimisympäristönä, jossa jäsenet oppivat tekemällä ammattitaitoa ja yrittäjyyttä”, sanoo Omnian kehittämisyksikön InnoOmnian johtaja Elina Oksanen-Ylikoski.

Espoon KYKY Osuuskunta on Omniassa opiskelevien ja vastavalmistuneiden kädentaidon ammattilaisten osuuskunta, jossa pyritään kilpailukykyisten ja menestyvien yritysten synnyttämiseen. Osuuskunnassa opiskelevat ja työskentelevät suorittavat yrittäjyysvalmennusta ja heitä tukee yrittäjyysvalmentaja. Opiskelijoiden asiakasprojektit suunnitellaan ja toteutetaan kyseisen alan valmentajaopettajan ohjauksessa. Asiakasprojekteja tehdään niin oppitunneilla, valmistavassa koulutuksessa, työssäoppimisjaksoilla kuin omalla ajallakin.

Osuuskunnassa on tällä hetkellä 38 jäsentä. Ensi vuoden aikana osuukunnan toiminta laajenee vaatetus-, metalli- ja audiovisuaalisen viestinnän aloille.

Omnia sai marraskuussa 2013 Opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkinnon, jonka teemana oli tänä vuonna yrittäjyys. Palkinnon perusteluissa kiitetään Omnian ratkaisuja yrittäjyyden edistämiseksi. Omnia tarjoaa mm. monipuolisia yrittäjyyden opintoja, valmentaa henkilöstöään yrittäjyysyhdyshenkilöiksi ja kannustaa opiskelijoitaan monin eri tavoin madaltamalla yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä.

Osuuskuntalaisia on tavattavissa Pop Up Omniassa WeeGeessä joulumarkkinoilla lauantaina ja sunnuntaina 23.-24.11. klo 11-17.

Lisätietoa

  • Johtaja Elina Oksanen-Ylikoski, Omnia, InnoOmnia, p. 040 550 9393, elina.oksanen-ylikoski@omnia.fi
  • Johtaja Lea Rintala, Näyttelykeskus WeeGee, p. (09) 8165 2199, lea.rintala@espoo.fi
  • Asiantuntija, yrittäjyysvalmennus: Aila Winter, Omnia, InnoOmnia, p. 050 521 0757, aila.winter@omnia.fi
  • Hallituksen puheenjohtaja Petteri Varmola, Espoon KYKY Osuuskunta, p. 040 709 0408, petteri.varmola@gmail.com
  • Nealeena Hällfors, p. 050 363 8309, nealeena.hallfors@gmail.com
  • Juhani Horelli, p. 041 511 0519, juhani.horelli@gmail.com

Omnia vastaa jäsenkuntiensa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ammatillisesta toisen asteen koulutuksesta. Monialaisessa koulutuskuntayhtymässä on vuositasolla noin 10.000 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs