Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Ohjelmistojulkistus: Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla 19. – 24.5. rikas kattaus iloa ja ajatuksia nuorelle yleisölle

Oulun kaupunginteatteri

Ohjelmistojulkistus: Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla 19. – 24.5. rikas kattaus iloa ja ajatuksia nuorelle yleisölle

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2014 klo 11:13
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Teatterifestivaalin ohjelmistossa on vierailevia kotimaisia ammattiteattereita sekä upeita, sanattomia esityksiä ulkomailta. 16 esityksen ohjelmisto ulottuu vauvateatterista katutanssiin. Korkeatasoinen festivaali palkittiin vuoden 2012 lasten ja nuorten Teatteriteko –palkinnolla.

Valtakunnallinen lipunmyynti käynnistyy 19.2.

Mikko Kouki jäi koukkuun

Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki on myös festivaalin taiteellinen johtaja. Hän jäi vimmaisessa nuoruudessaan koukkuun teatterikipinään ystävänsä Pumpun kanssa: ”Nyt kun olen ollut mukana Oulun Lasten ja nuorten teatterifestivaalien suunnittelussa viimeistä kertaa, olen miettinyt Pumppua ja kaikkia niitä nuoria ja lapsia, joille teatteri voi olla se yksi ratkaiseva hyvä asia muutoin sekavassa kokonaisuudessa. Toivottavasti tänäkin vuonna teatterikärpänen puree jotakuta – vaikka juuri täällä, näiden esitysten äärellä.”
Festivaalin taiteellisena johtajana Koukin jälkeen jatkaa Kari-Pekka Toivonen.

Mukana festivaaliohjelmistossa tänä vuonna ovat iki-ihanat muumit Tanssiteatteri MD:n Tanssivassa Muumilaaksossa. Visuaalisesti häikäisevässä, läpisävelletyssä koko perheen nykytanssiteoksessa lähestymistapa muumeihin on uusi, mutta näkymättömyyden ja erilaisuuden teemat ovat muumien lukijoille tuttuja. Tanssiva Muumilaakso -teos esitettiin Shanghai EXPO 2010 Suomen paviljongissa ja palkittiin maailmannäyttelyn Kulttuuripalkinnolla!

Tuttuja satuhahmoja nähdään mm. Ahaa Teatterin Viidakkokirjassa, Linnateatterin Tatun ja Patun Suomessa sekä Oulun kaupunginteatterin omassa Keinulauta-esityksessä. Karhuja on mukana myös Rovaniemen Teatterin Karhukirjeitä Karhumäestä ja Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen Iso Karhu -esityksissä.

Ruotsista festivaalille tuodaan huippusirkusta. Jännittävä Attached-esitys kertoo siitä, miten yhden tekemiset vaikuttavat aina toisen elämään. Hengästyttävän hauskassa ja räjähtävän fyysisessä esityksessä kokeillaan uusia tekniikoita ja uhmataan painovoiman lakeja. Attached on osa Flow-sirkus -esityssarjaa.
Sadat Oulun taidekoululaiset hehkuvat nuorten esiintyjien intoa Taikaratsu-esityksessä.

Nuorille filosofiaa ja rankkoja rytmejä

Nuorille on tarjolla mm. Kajaanin kaupunginteatterin jännäriversio maailmanmenestys-nuortenkirja Sofian maailmasta. Sofia on tavallinen 14-vuotias koulutyttö, joka saa nimettömissä kirjeissä tärkeitä kysymyksiä: ”Kuka sinä olet, Sofia?” ja ”Mistä maailma on peräisin?” Tarinassa kuljetaan läpi koko filosofian historian antiikista nykypäivään.

Nuortenohjelmistossa on myös suosittu - viime syksynä loppuunmyyty – rankempi tanssiesitys HIT ME! Esityksessä yhdistyvät 70-luvun nyrkkeilyleffat ja b-boying, tanssitaide ja väkivaltaviihde sekä hikisenä ähkivä James Brown. Lavalla oululaisen tanssiskenen kovimpia nimiä.
Nuorille festivaalilla on myös Kuopion kaupunginteatterin Samanlainen onni, joka kertoo autistisesta tytöstä sekä Zodiakin NOIR?-tanssiteos monikulttuurisista suomalaisnuorista.

Vauvateatteria koetaan väriseikkailuna nukketeatteri Ofelian Pallo-esityksessä ja sanattomassa merihenkisessä UnLeashed-seikkailussa, joka saapuu Ouluun Italiasta.

Ulkomaista parhaimmistoa edustaa myös israelilainen A Nephesh Theatren - Mofa Theatren yhteisesitys Neigbors. Kaunis näytelmä rauhasta ja suvaitsevaisuudesta on palkittu Haifan kansainvälisillä lastenteatterifestivaaleilla.

Nukketeatteria nähdään Tehdas Teatterin ja Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen Münä-esityksessä ja Nukketeatteri Akseli Klonkin omassa festivaaliohjelmistossa Kulttuuritalo Valveella ja Omakotiteatterissa Oulunsalossa.

Kaupungin iloisin ja suurin taidenäyttely ja maksutonta leikitystä!

Teatterin auloissa lapset voivat tuttuun tapaan käydä maksutta Kummakoulussa leikkimässä Oulun yliopiston taide- ja taitokasvatuksen (TAIKA) opiskelijoiden leikittäminä.

Teatteritalon valtavassa lasijulkisivussa ja sisätiloissa nähdään mm. Myllytullin koulun ja Kansainvälisen koulun 7-luokkalaisten kuvataidetta. Aiheena on leijat ja värikkäät tuotokset muuttavat monumenttitalon fiiliksen iloiseksi ja riemukkaaksi lasten ja nuorten teatterifestivaalin palatsiksi.

Myös Haukiputaan Teatterikuopalla nähdään festivaaliesityksistä Pallo sekä Rapussa Rahisee Oulu-opiston nuorten teatteriryhmän esittämänä.

Pressikuvat ladattavissa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat 

Ohjelmisto, lisätietoja ja Mikko Koukin ajatuksia teatterin koukuttavuudesta nuorille www.teatteri.ouka.fi/festival

Lisätietoja festivaalin taiteellinen johtaja Mikko Kouki p. 044 703 7014, mikko.kouki@ouka.fi ja tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla, yhteystiedot alla.

 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs