Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oamkin tanssinopettajakoulutus ja FolkJam® saivat Vuoden Wäinö -tunnustuksen

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin tanssinopettajakoulutus ja FolkJam® saivat Vuoden Wäinö -tunnustuksen

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2014 klo 08:03
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskus myönsi Vuoden Wäinö -tunnustuksen Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajakoulutukselle ansiokkaasta tanssityöstä sekä FolkJam®-tanssiliikuntamuodolle uudesta näkökulmasta jakaa kulttuurista perintöä kansalaisille. Tunnustus jaettiin 10.1.2014 Folklandia 2014 -risteilyllä järjestetyssä gaalassa.

Palkintolautakunnan perustelut olivat seuraavat: FolkJam on rajoja rikkovana ilmiönä erinomainen Vuoden Wäinö 2014. FolkJam vie kansantanssin ja -musiikin omasta viitekehyksestämme laajemmalle koko maailman käyttöön ja tietoisuuteen. FolkJamin kehittämisessä on hyödynnetty perinnettä upeasti. Samalla, kun laji kunnioittaa perinteitä, luodaan siinä uutta ja tämän ajan ihmisille sopivaa tanssiharrastusta. FolkJam on ylpeästi suomalainen ja hyvä esimerkki siitä, miten perinnettä voidaan tuotteistaa menettämättä mitään. FolkJam sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille toteuttaen samaa ideologiaa kuin perinteinen kansantanssi ja -musiikki: kaikki voivat harrastaa, koska se on koko kansalle sopiva liikuntamuoto.

Kahdeksannen kerran jaettu Vuoden Wäinö -tunnustus myönnetään kansanmusiikin tai kansantanssin alalla toimivalle henkilölle, ryhmälle tai taholle, jolle halutaan osoittaa tunnustusta taiteellisista tai pedagogisista ansioista, elämäntyöstä tai esimerkiksi merkittävästä innovaatiosta alalla.

FolkJamilla edessä toiminnallinen vuosi

Kiinnostus FolkJamia kohtaan kasvaa jatkuvasti. Laji on levinnyt yli 40 paikkakunnalle ympäri Suomen koulutettujen FolkJam-emäntien ja -isäntien toimesta. Vuoden 2014 alkuneljänneksellä FolkJam järjestää koulutuksia Oulussa, Hollolassa, Vieremällä, Tampereella, Rovaniemellä, Vöyrissä ja Helsingissä.

KouluFolkJam jatkaa leviämistään Suomen kouluissa. Uutuutena on lukion vanhoille suunnattu Folkjam Goes Wanhat -tanssi. Tätä tanssitaan tulevana vanhojenpäivänä kymmenissä lukioissa ympäri maan. Värttinän mukaansatempaavaan musiikkiin suunniteltu tanssi tuo vanhojen tanssien lajikirjoon kaivattua kotimaista vivahdetta. Idea FolkJam-vanhojentanssin tekemiseen tuli suoraan lukiolaisilta.

Toukokuussa FolkJam julkaisee uuden tanssipelipaketin, jossa tanssia pääsee kokemaan ja opettelemaan livepelien kautta. Kirjamuotoon painettu materiaali avaa tanssin erityispiirteitä ja osaamisalueita kaikille ryhmässä liikkuville yhteisöille ikään ja taitotasoon katsomatta. Osana pelipakettia FolkJam julkaisee vuoden aikana kolmannen kokoelma-CD:n, josta löytyy tunnin verran menevää FolkJam-musiikkia. Aktiivinen yhteistyö suomalaisten musiikin ammattilaisten kanssa on tärkeä osa FolkJamin tuotekehitystyötä.

FolkJam leviää vähitellen Suomen ulkopuolelle. Ruotsin suunnalta tulleisiin yhteydenottoihin vastataan Umeåssa 19.–23.2.2014, jonne FolkJam on kutsuttu kertomaan tuotteistaan ja esittelemään niitä valtakunnallisille Folk & Världmusikgalan- sekä Umefolk -festivaaleille.

Lisää tietoa FolkJamista sekä julkaisukelpoisia kuvia saa osoitteesta www.folkjam.fi.

Lisätietoja: Petri Kauppinen, 040 141 5493, petri.kauppinen@folkjam.fi

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs