Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Nyt on aika ottaa sketsihahmot vakavasti – uutuuskirja kertoo suomalaisten sketsihahmojen helmistä

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Nyt on aika ottaa sketsihahmot vakavasti – uutuuskirja kertoo suomalaisten sketsihahmojen helmistä

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2016 klo 13:18
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Toimittaja Susan Heikkisen kirjoittama Sketsofrenia – Sata suomalaista sketsihahmoa esittelee valikoidun joukon sketsihahmojen parhaimmistoa ja tunkeutuu heidän sielunmaisemaansa.

Suomalaiset rakastavat sketsiviihdettä: vuosien 1980 ja 2015 välisenä aikana Suomessa tehtiin yli 80 sketsisarjaa, Kummelista Putoukseen ja Spede Show’sta Siskonpetiin. Sarjoissa esiintyi tuhansia sketsihahmoja. Sketsofreniaan on koottu hahmojen helmet: sata hahmoa, joista kirja esittää tarkkanäköisen muotokuvan.  

Viime vuosina suomalainen sketsiviihde on elänyt vahvaa nousukautta. ”Putous-sarja toi sketsihahmouden ryminällä valokiilaan ja houkutteli vertailemaan nykyajan hahmoja menneiden aikojen hahmoihin. Putouksen Jani-Petteri ja Spede Shown pikkupojat – niin erilaisia ja silti niin samanlaisia!” toteaa kirjoittaja Susan Heikkinen.

Sketsiviihdettä on usein suotta väheksytty kulttuurin saralla. Sketsofrenia antaa taidolla tehdyille sketsihahmoille sen kunnian, minkä kaikki huolella ja lahjakkuudella tehty kulttuuri ansaitsee. Kirja sukeltaa syvälle sketsihahmojen sielunelämään ja kertoo, mitä hahmot paljastavat ihmisyydestä ja suomalaisuudesta.  ”Sketsien käsikirjoituksiin on kätketty häkellyttävän paljon yhteiskuntasatiiria, ihmistuntemusta, myötätuntoa ja sydämen sivistystä”, kertoo Susan Heikkinen.

Nippelitiedon ystävälle Sketsofrenia tarjoaa annoksen hahmoanekdootteja ja hokematriviaa. Kirja kertoo, kenen kirosana oli jumatsuigula , montako Jani-Petteriä Suomessa oikeasti on, ja missä Keravan kollit oikeasti potkivat betoniseinää.

Toimittaja Susan Heikkinen on työskennellyt Suomen Kuvalehdessä vuodesta 2001. Hänen omat varhaisimmat muistonsa tv-viihteestä tarjosivat Spede Show ja Älywapaa palokunta.

Susan Heikkinen
Sketsofrenia
Sata suomalaista sketsihahmoa
202 sivua | SKS 2016

Linkki kirjan kansikuvaan.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu noin 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 80 henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs