Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » #nuoriluonto -kuvakilpailussa esillä lasten ja nuorten oma luonto kännykkäkuvien kautta

Metsähallitus

#nuoriluonto -kuvakilpailussa esillä lasten ja nuorten oma luonto kännykkäkuvien kautta

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Metsähallitus

Ylä-Lapin luontokeskus Siida järjesti yhteistyössä Pohjois-Lapin kameraseuran kanssa kuvakilpailun lapsille ja nuorille syksyllä 2015. Kilpailuun osallistui yhteensä 33 kuvaa, joista kolme parasta palkittiin Camera Borealis-tapahtumassa sunnuntaina.

#nuoriluonto-kuvakilpailussa ala- ja yläkouluikäisiä nuoria haastettiin kuvaamaan kilpailukuvia teemalla ”Millainen on sinun luontosi”. Kilpailuun saattoi osallistua lataamalla kuvansa Instagram-kuvapalveluun, joka toimii mobiililaitteissa. Suurin osa kilpailukuvistakin oli siis otettu joko puhelimella tai tabletilla, mutta tuomariston mielestä se ei kilpailukuvien tasoa haitannut.

Kilpailun tuomareina toimivat Jan-Eerik Paadar ja Ulla Isotalo Pohjois-Lapin kameraseurasta ja Ida Ikonen sekä Pasi Nivasalo Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta. Tuomariston mielestä kilpailun taso oli erinomainen, hyviä kuvia oli paljon ja valinta oli äärettömän vaikea.

Tuomaristo valitsi voittajaksi Elisa Airasvirran kuvalla, jossa taivaalla lentävää lintuparvea rytmittää nuottiviivaston omaisesti sähkölinjat. Tuomaristo piti kuvassa erityisesti sommitelmasta ja kehui kuvaajaa rohkeasta valinnasta ottaa sähköjohdot mukaan kuvaan, kun yleensä ne varsinkin luontokuvista pyritään rajaamaan tai myöhemmin muokkaamaan pois. Voittajakuvan ottanut Elisa osallistui kilpailuun useammalla erinomaisen hyvällä kuvalla, jotka olivat tuomariston mieleen.

Toiselle sijalle #nuoriluonto-kuvakilpailussa sijoittui Eino Pesari kuvalla, jossa nuoren oma luonto tulee tuomariston mielestä selvästi ilmi. Kuva oli reilusta 30 kilpailukuvasta ainoa, jossa mukana oli ihminen. Tuomariston mukaan kuva uhkuu nuoruutta ja siinä on hyvä asetelma.

Kolmannelle sijalle valittiin monien hyvien otoksien joukosta oululaisen Kalle Liikasen kuva. Tuomaristo kehui otoksen hienoa sommittelua, sekä valon käyttöä, joka sai lähes mustavalkoiseen kuvaan eloa ja värisävyjä. Kaikki kolme sijoittunutta palkittiin Kupilkan retkiastioilla sekä Kuvaa kännykällä ja tabletilla -kirjalla.

Perjantaina Camera Borealiksen koululaispäivän yhteydessä Inarin ylä- ja alakoululaiset saivat äänestää omaa suosikkiaan kuvakilpailuun osallistuneista kuvista. Yleisön suosikiksi nousi kaksi kuvaa, jotka saivat yhtä suuren äänimäärän. Molemmat kuvat olivat saman kuvaajan, inarilaisen Tuomas Vestin ottamia. Tuomas palkittiin myös sunnuntain palkintojenjakotilaisuudessa Kuvaa kännykällä ja tabletilla -kirjalla.

Lisätietoja:
Ylä-Lapin luontokeskus Siida, siida@metsa.fi, puh. 0206 39 7740

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs