Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Näyttely mielenterveydestä: Heureka tulee hulluksi! - kutsu lehdistötilaisuuteen

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Näyttely mielenterveydestä: Heureka tulee hulluksi! - kutsu lehdistötilaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2013 klo 10:30
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE
1.10.2013

Tervetuloa Heureka tulee hulluksi -näyttelyn tiedotus- ja esittelytilaisuuteen tiedekeskus Heurekaan

keskiviikkona 9.10.2013 klo 10.00. Tiedotus- ja esittelytilaisuus järjestetään päivää ennen maailman mielenterveyspäivää, joka on 10.10.2013.

Paikka: Tiedekeskus Heureka, kokoustilat, Kuninkaalantie 7, 01300 Vantaa

 

Tilaisuuden ohjelma:

klo 10.00 Tervetuloa, johtaja Anneli Pauli, Heureka

klo 10.10 Näyttelyn esittely, projektipäällikkö Heidi Ekelund, Heureka

Klo 10.25 Yhteistyökumppanin tervehdys, viestinnän ja hallinnon asiantuntija Inkeri Aalto, Mielenterveyden keskusliitto

klo 10.30 Näyttelyyn tutustuminen

 

Tilaisuudessa on lisäksi mahdollisuus haastatella näyttelyn suunnittelussa mukana olleita kokemusasiantuntijoita sekä näyttelyn taideteokset tehnyttä taiteilija Vappu Rossia.

 

Ilmoittautuminen tiedotustilaisuuteen sähköpostitse heli.ainoa@heureka.fi

  

----------------

TIEDOTE
1.10.2013

Uusi näyttely mielenterveydestä ja mielen hyvinvoinnista: Heureka tulee hulluksi!

Heurekassa aukeaa 12.10.2013 maailman ensimmäinen tiedekeskusnäyttely mielenterveydestä, Heureka tulee hulluksi.  Näyttelyn tavoitteena on murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja ja rohkaista ihmisiä pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan. Näyttelyllä Heureka haluaa avata julkisen keskustelun mielenterveydestä niin yksilöä kuin koko kansaakin koskettavana asiana.

Näyttelyssä voi kokeilla simuloidusti, miltä mielenterveyden häiriöt tuntuvat, ja kuinka vapauttavaa onkaan heittää murheensa huolisilppuriin. Näyttely rohkaisee myös hulluttelemaan ja yllättämään itsensä, pitämään huolta oman mielensä terveydestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Osa näyttelykohteista on suunniteltu erityisesti lapsille. Kävijä voi myös tutustua mielenterveyden häiriöstä kärsivien ihmisten koskettaviin ja lohdullisiin elämäntarinoihin, tai kurkistaa hulluuden historiaan.

Näyttelyn suunnitteluun on osallistunut laaja-alainen asiantuntijakaarti. Tieteellisten asiantuntijoiden lisäksi mielenterveyden häiriöistä kärsineet kokemusasiantuntijat ovat antaneet merkittävän panoksen näyttelyn sisältöön. Näyttely on tuotettu yhteistyössä pariisilaisen Universciencen ja lissabonilaisen Ciência Vivan kanssa ja se on ensimmäinen aiheesta tehty tiedekeskusnäyttely. Heureka tulee hulluksi on esillä Heurekassa 12.10.2013–21.09.2014. Tämän jälkeen se on esillä Lissabonissa ja Pariisissa.

Heureka tulee hulluksi on paitsi tiedekeskusnäyttely myös taidenäyttely. Näyttelyn visuaalisen ilmeen selkärangan muodostavat kuvataiteilija Vappu Rossin uniikit seinäteokset, jotka hän on maalannut tilaustyönä suoraan näyttelyn rakenteisiin. Tätä kävijäkokemusta tukevat valokuvataiteilija Karoliina Bärlundin suurikokoiset muotokuvat, joissa esiintyvillä ihmisillä osalla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä. Näyttelyssä voi myös käyttää Skitsofonia, kuvataiteilija Pierre-Laurent Cassièren akustista veistosta, joka havainnollistaa tarkkaavaisuuden häiriintymistä. Kurkista hulluuden historiaan -kohteen pienoismaailmat ovat lavastaja Kimmo Takalan käsialaa. 

Näyttelysisällön yhteistyökumppaneita ovat Mielenterveyden keskusliitto ja Suomen mielenterveysseura. Näyttelyyn liittyvää tapahtumatoimintaa tukevat Terveystalo ja Työsuojelurahasto.

 

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Heidi Ekelund, puh. 040 9015 213, heidi.ekelund@heureka.fi
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Kuvia näyttelystä Heurekan kuvapankista: http://kuvapankki.info/heureka/info.php

www.heureka.fi

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs