Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mitä kuuluu Anne Pohtamo?

Museovirasto

Mitä kuuluu Anne Pohtamo?

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 11:00
Julkaisija: Museovirasto

Anne Pohtamo kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi heinäkuussa 1975. Vilahduksen missivuoden glamourista voi nähdä ensi toukokuussa, kun ”Miss Universum 1975” -näyttely avataan Tamminiemessä Helsingissä. Miss Universum -tittelistä on kulunut 40 vuotta. Museoviraston Journalistinen kuva-arkisto JOKA on tuottanut videohaastattelun, jossa Anne Pohtamo-Hietanen kertoo mitä hänelle tänään kuuluu.

Miss Suomi Anne Pohtamo kruunattiin Miss Universumiksi San Salvadorissa 19. heinäkuuta 1975. Hillityn charmikas 20-vuotias lähti edustamaan Suomea maailmalle. Miss Universum -titteli toi tullessaan matkoja, juhlia, kauniita vaatteita, korujen säihkettä ja salamavalojen välähdyksiä – ja pitkiä työpäiviä.

Anne Pohtamon kruunun, pokaalin, valtikan ja ihania missivuoden iltapukuja voi nähdä 8.5. – 31.12.2015 Suomen kansallismuseon ”Miss Universum 1975” -näyttelyssä Tamminiemessä.

Suomen kansallismuseon näyttelytiimi kokoontui ensimmäisen kerran Miss Universum -näyttelyä varten jo ennen joulua. Mutta ennen kuin pääsemme näkemään vilahduksen missivuoden glamourista, paljon on vielä tehtävää: yli kymmenen asiantuntijan ryhmä mm. huolehtii 40 vuotta vanhojen pukujen ja esineiden kunnostuksesta, säilyttämisestä, näyttelyn markkinoinnista, näyttelytekstien ja -julkaisun kirjoittamisesta, näyttelytilan rakenteista ja tekniikasta, valokuvien etsimisestä, digitoinnista ja vedostuksesta. Missivuoden kuvia etsitään Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n 7,5 miljoonan lehtikuvan joukosta.

Anne Pohtamo-Hietanen on ollut mukana suunnittelemassa ”Miss Universum 1975” -näyttelyä Tamminiemessä. Videohaastattelussa hän kertoo, mitä hänelle tänään kuuluu. Kevään mittaan Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n verkkosivuilta voi seurata, kuinka näyttelyn valmistelu edistyy, esimerkiksi kuinka konservaattori saa Miss Universum -pokaalin säihkymään.

Anne Pohtamo-Hietasen videohaastattelu on Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n verkkosivuilla osoitteessa http://joka.nba.fi/fi/ajankohtaista/miss-universum-1975-nayttely-tamminiemessa.

Lisätietoja näyttelystä:
näyttelypäällikkö Minerva Keltanen, Kansallismuseo, p. 040 128 6463, minerva.keltanen@nba.fi
ja 30.3. alkaen näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila, Kansallismuseo, p. 040 128 6362, aino-maija.kaila@nba.fi

Lisätietoja Journalistinen kuva-arkisto JOKAsta:
amanuenssi Raija Linna, p. 040 128 6124, raija.linna@nba.fi

Lehdistökuva on liitteenä.

Kuvateksti: Anne Pohtamo-Hietanen Tamminiemessä 16.1.2015. Kuva: Tiina Oasmaa, Museovirasto

Liitetiedostot

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs