Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Micke Björklöf Blue Strip Suomen edustajaksi European Blues Challenge -kilpailuun

Centria-ammattikorkeakoulu

Micke Björklöf Blue Strip Suomen edustajaksi European Blues Challenge -kilpailuun

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2014 klo 21:04
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Suomen edustajaksi European Blues Unionin (EBU) kansainväliseen European Blues Challenge (EBC) -blueskilpailuun on valittu selkeällä äänten enemmistöllä Micke Björklöf Blue Strip. Kokoonpanossa soittaa Centria-ammattikorkeakoulun päätoiminen tuntiopettaja Timo Roiko-Jokela instrumentteinaan perkussiot ja malletKAT.

- Fiilikset on tosi korkealla, oli todella kiva soittaa, Micke Björklöf kommentoi. Euroopan pääkilpailuun bändi lähtee kovin tavoittein: voittoa lähdetään hakemaan. Micke ja Blue Strip ovat valmistelemassa uutta levyä, jonka olisi tarkoitus ilmestyä ensi keväänä. Kesän aikana ohjelmassa ovat mm. Raumablues sekä muutamia pienempiä festivaaleja ympäri Suomen.

Tuomariston puheenjohtajana toimi Finnish Blues Societyn edustajana Pertti Nurmi. Hän oli kilpailun tasosta samaa mieltä voittajan kanssa: bändit olivat tasokkaita, moni-ilmeisiä ja joukkoon mahtui sekä tanakkaa perusbluesia että vetävää rokkenrollia. Kova taso ja musiikin monipuolisuus näkyi myös selvästi siinä, että tuomariston mielipiteet jakautuivat ajoittain hyvinkin selkeästi. Voittaja oli kuitenkin bändeistä ainoa, joka yhdisti kaikki tuomarit, eikä pisteissä ollut sen osalta käytännössä juurikaan hajontaa.

Karsintakilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, kun aiempina vuosina Suomen EBC-kisaedustaja on valittu asiantuntijaraadin toimesta. Pertti Nurmen mielestä valintakilpailu oli todella onnistunut ja erityisesti ilahdutti runsas yleisömäärä. Pertti on ollut paikalla kaikissa European Blues Unionin järjestämissä kilpailuissa ja vertaa Suomen kilpailussa menestymismahdollisuuksia lähinnä menestymiseen Euroviisuissa. Ennalta on miltei mahdotonta ennustaa kuka tulee pärjäämään. Micke Björklöf osallistui Suomen edustajana kilpailuihin jo kolme vuotta sitten. Kilpailut ovat perinteisesti olleet erinomainen tilaisuus edistää Suomi-bluesin ja -artistien näkyvyyttä.

Pääkonsertissa Pertti odottaa erityisesti Heritage Blues Orchestraa, jonka jäsenistä on tullut henkilökohtaisia ystäviä vuosien varrella. Bändin show on aina elinvoimainen katselmus bluesin historian koko kirjoon.

Arvostelussaan tuomaristo keskittyi neljään osakokonaisuuteen, jotka olivat omaperäisyys, soittimien hallinta, laulutaso ja esiintymiskyky. Jokainen tuomari teki arvionsa itsenäisesti tietämättä muiden tuomarien antamista pisteistä, jolloin voittaja selvisi myös tuomaristolle vasta kaikkien esitysten jälkeen.


Lisätiedot: Timo Roiko-Jokela, 040 808 5131, timo.roiko-jokela@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs