Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Merja Larivaara näyttelijäksi Oulun kaupunginteatteriin

Oulun kaupunginteatteri

Merja Larivaara näyttelijäksi Oulun kaupunginteatteriin

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2014 klo 10:47
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Palkittu ja tunnettu näyttelijä Merja Larivaara (synt. 1964) aloittaa työnsä Oulun kaupunginteatterin näyttelijänä 1.8.2014. Hän siirtyy Ouluun Helsingin Kaupunginteatterista, missä on näytellyt vuodesta 1995 lähtien. Larivaara tulee Ouluun perheineen: puoliso Kari-Pekka Toivonen aloittaa työnsä Oulun kaupunginteatterin taiteellisena johtajana 1.4.2014.

Merja Larivaara on työskennellyt Teatterikorkeakoulusta valmistuttuaan mm. Suomen Kansallisteatterissa, Suomen Kansallisoopperassa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Teatteri Viiruksessa, Tampereen Työväen Teatterissa, Linnateatterissa sekä Jokiteatterissa. Hänen viimeisimmät roolinsa ovat olleet näytelmissä Viettelyksen vaunu (Tampereen Työväen Teatteri), Miniä (Jokiteatteri). sekä Kohtauksia eräästä avioliitosta (Helsingin Kaupunginteatteri).

Teatterin lisäksi Merja Larivaara on tunnettu rooleistaan useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Hän on viimeksi esiintynyt elokuvissa Kekkonen tulee! ja Kaappari (2013) sekä Vares - kaidan tien kulkijat (2012). Parhaan naispääosan Jussi-palkinnon Larivaara on saanut elokuvasta Kaivo (1993) ja lapsiperheet muistavat hänet Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvasta (2002). Larivaara tunnetaan myös musiikillisista ansioistaan. Laulu ja harmonikan soitto ovat kuuluneet vahvasti Larivaaran näyttelijäidentiteettiin.

Oulun kaupunginteatterissa Merja Larivaara on nähty esiintymässä vain yhden kerran, syksyllä 2013 Kotiapulaisettoman naisen ilta – vierailuesityksessä.

Merja Larivaara on oululaistaustainen, hän on syntynyt Haukiputaalla, mutta varttunut Oulussa.
Oulun kaupunginteatterissa Larivaara muistetaan jo pikkutytöstä saakka: hän istui usein katsomossa, eturivissä.

www.teatteri.ouka.fi 

Pressikuvat http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Lisätietoja: teatterin toimitusjohtaja Ari Törmä p. 044 703 7040, ari.torma@ouka.fi ja tiedottaja Kaisu Innanen, puh. 044 703 7111, kaisu.innanen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs