Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mediataitoviikko tulee jälleen – katso kohuotsikot!

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Mediataitoviikko tulee jälleen – katso kohuotsikot!

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 08:54
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallista Mediataitoviikkoa vietetään 9.-15. helmikuuta. Viikon aikana lapsia ja nuoria sekä heidän kasvattajiaan kannustetaan tutustumaan muun muassa klikkausjournalismiin, big data -ilmiöön ja omien videoiden tuottamiseen.

Menitkö klikkiin?- materiaali käsittelee klikkausjournalismin periaatteita

Netin klikkaamaan houkuttelevat uutisotsikot ovat useille tuttu ilmiö. Joitakin nokkelat otsikoinnit ihastuttavat ja huvittavat, toisille ne ovat kuin punainen vaate. Uutiset saavat usein vielä lisää nostetta sosiaalisessa mediassa, jossa tavalliset netinkäyttäjät toimivat tiedon jakajina ja suosittelijoina.

Uusi Menitkö klikkiin? -opas kasvattajille tarkastelee klikkiuutisten toimintaideaa ja ilmiön taustalla olevaa uutismedian murrosta. Materiaaliin liittyvässä kilpailussa etenkin nuoria kannustetaan tuottamaan klikkaamiseen houkuttelevia uutisia. Kilpailu on auki osoitteessa www.aamusanomat.fi.

Itse tekemällä vahvistetaan mediataitoja ja saadaan oma ääni kuuluviin

Useat Mediataitoviikon kampanjat kannustavat omaan mediatuottamiseen ja sitä kautta median käyttämiseen aktiivisesti ja vastuullisesti. Tänä vuonna esiin nousee muun muassa esittelevien videoiden tekeminen, jonka toivotaan innostavan lapsia ja nuoria kertomaan itselle tärkeistä asioista muille.

Mikä Mediataitoviikko?

Kolmatta kertaa järjestettävä Mediataitoviikko on valtakunnallinen mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten mediataitoja sekä kehittää kasvattajien valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikko kytkeytyy osaksi kansainvälistä Safer Internet Dayta, jota vietetään tiistaina 10. helmikuuta.

Mediataitoviikkoon on ilmoittautunut jo yli 1300 koulua, kirjastoa, päiväkotia, nuorisotyön ryhmää ja yhdistystä. Paikallisia tapahtumia, kuten media-aiheisia vanhempainiltoja, elokuvanäytöksiä, työpajoja ja koulutuksia järjestetään ympäri maata.

Mediataitoviikko järjestetään yhteistyössä yli 40 organisaation kanssa ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Saara Pääjärvi, saara.paajarvi @ kavi.fi, p. 050 577 5899
Projektikoordinaattori Julia Alajärvi, julia.alajarvi @ kavi.fi, p. 050 434 4229
www.mediataitoviikko.fi

Juttuvinkki: Mediataitoviikkoon ilmoittautuneiden koulujen ja kirjastojen lista löytyy osoitteesta www.mediataitoviikko.fi. Löytyykö lähialueeltasi ilmoittautuneita? Ole yhteydessä suoraan niihin ja kysy, miten niissä vietetään Mediataitoviikkoa!

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs