Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Mediakutsu: Liikkuvat nuorisotilapalvelut eri puolilta Suomea saapuvat "kokoontumisajoihin" Turkuun

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu: Liikkuvat nuorisotilapalvelut eri puolilta Suomea saapuvat "kokoontumisajoihin" Turkuun

Kutsu.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turussa järjestetään loppuviikosta kautta aikojen ensimmäinen liikkuvien nuorisotilapalveluiden, nuokkariautojen, kokoontuminen sekä ohjaajien tapaaminen.

Tulevana torstaina ja perjantaina 18.–19. helmikuuta Turun nuorisopalvelujen Nuokkaribiili kohtaa ainakin porilaisen Nuokkapakun, helsinkiläisen Wauton, kemiläisen Puuhapakun ja keravalaisen Kerbiilin nuorisotila-autojen kaksipäiväisissä ”kokoontumisajoissa” Turussa. Nuoriso-ohjaajat eri kaupungeista esittelevät liikkuvaa toimintaansa ja vaihtavat ideoita työpajoissa Vimmassa.

Palvelut toimivat paikkakunnasta riippuen hyvinkin eri tavalla, mutta yhteisenä tekijänä niille kaikille on pyrkimys tavoittaa ja kohdata nuoria heidän omissa vapaa-ajanviettopaikoissaan.

Puistoissa, rannoilla, jokirannassa ja tapahtumissa etenkin kesäkaudella näkyvä Turun Nuokkaribiili on yksi Suomen ensimmäisistä liikkuvista nuorisotilapalveluista.

– Viime keväänä kävimme tutustumassa myös Keravan Kerbiili -nuokkariauton toimintaan, kun tein nuorisopalveluissa työn ohessa kulttuurintuotannon YAMK-loppuyötä. Tuntui tärkeältä käydä ajatustenvaihtoa muutenkin, joten perustin suljetun Fb-ryhmän liikkuville nuorisotilapalveluille, Nuokkaribiilin vastaava ohjaaja Jyri Träskelin sanoo.

Yhteistyöverkosto kasvoi, kun useissa kaupungeissa heräteltiin vastaavaa toimintaa. Eri kuntien palveluille syntyi kokemustenvaihdon myötä myös yhteisiä toimintamalleja.

– Kunnallisessa nuorisotyössä tällainen on vielä uutta. Siksi kokoontuminen ja yhdessä ideointi on tärkeää. Meilläkin tämä on ollut kaksivuotinen projekti, mutta jatkolle on näytetty vihreää valoa, sillä kysyntä on jatkuvaa, kertoo Keravan Kerbiilin vastuuohjaaja Anne Pirkkalainen.

Keravalla biiliä myös tilataan eri paikkoihin sosiaalisen median kautta.

Työpajojen tavoitteena koota
myös ohjeistus toimintaa aloittaville

Kaksipäiväiseen tilaisuuteen osallistuu useita jo liikkuvia nuorisotilapalveluita tarjoavia ja vasta omaa toimintaansa suunnittelevia tahoja. Kunnallisten nuorisopalvelujen edustajia on tulossa Turun lisäksi ainakin Keravalta, Kemistä, Porista, Espoosta ja Jyväskylästä.

Järjestöpuolelta paikalle on tulossa Aseman Lapset ry:n henkilökuntaa. Aseman Lasten Walkers-projektin bussi on kiertänyt pääkaupunkiseudulla nuorisotyön hengessä jo useamman vuoden.

Yksi tapaamisen tärkeimmistä tavoitteista on saada aikaiseksi opas uusien liikkuvien nuorisotilapalvelujen perustamiseen.

 

Alustava ohjelmarunko:

to 18.2.
klo 11–12 Lounas (Vimma)
klo 13–15 Autot ja ohjaajat, kuvaukset (Fendarilla, Amiraalistonkatu 6, Turku, tai lähiympäristössä)
klo 15–17 Osallistuvien tahojen liikkuvien palveluiden esittelyä (Vimma Sali, 3. krs.)

pe 19.2.
klo 10–11.30 Workshop-työskentelyä (Vimma Sali, 3. krs.)
klo 11.30–12.30 Lounas (Vimma)
klo 12.30–14 Ohjeistuksen laatimista uusien palvelujen käynnistämisen tueksi

 

Tarkemmat tiedot ja aikataulutarkennukset:

Vastaava ohjaaja Jyri Träskelin
Puh. 044 907 2990
jyri.traskelin@turku.fi
Turun nuorisopalvelut/Nuokkaribiili
Turun vapaa-aikatoimiala

---

Viestinnänsuunnittelija Heidi Pyhälahti
Puh. 050 554 6131
heidi.pyhalahti@turku.fi
viestintä ja markkinointi
Turun vapaa-aikatoimiala, hallinto

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs