Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Luonto esillä yli 200 kirjastossa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonto esillä yli 200 kirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2013 klo 14:31
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Kirjastoissa vietetään Luonto- ja ympäristöviikkoa 11.–17.2.2013. Teemana on tänä vuonna Suomen upea luonto. Mukaan on ilmoittautunut ennätyksellisesti yli 200 kirjastoa ympäri maata.

Luonto- ja ympäristöviikon aikana kirjastoissa nostetaan esiin paikalliseen luontoon liittyvää kirjallisuutta sekä muutenkin alueen luontoa ja ympäristökysymyksiä. Tänä vuonna huomiota kiinnitetään erityisesti ainutlaatuiseen suomalaiseen luontoomme. Esittelypisteitä kirjastoihin rakentavat Suomen luonnonsuojeluliiton alueelliset piirit ja paikallisyhdistykset sekä sekä kirjastojen henkilökunta. Lisäksi joissakin kirjastoissa järjestetään esimerkiksi satutuokioita, luentoja ja kilpailuja.

”Meillä kirjastoomme on perustettu oma erillinen ekohylly, johon olemme keränneet aiheeseen liittyvää materiaalia, kuten luontokirjallisuutta ja luonto-DVD:tä. Perustamme lisäksi oheen patterien ja mustekasettien kierrätyspisteen. Hyllyllä on hyvä sijoitus kirjastossamme ja siihen keräämme esille myös Luonto- ja ympäristöviikon materiaalit. Lastenosastolle kokoamme oman näyttelyn”, kertoo Maikki Eronen Itäkeskuksen kirjastosta.

Vuosi 2013 on Suomen luonnonsuojeluliiton 75-vuotisen toiminnan juhlavuosi. Sen hengessä Luonto- ja ympäristöviikon teemana on suomalainen luonto sen kaikessa upeudessaan ja rikkaudessaan. Luontomme on monella tapaa ainutlaatuista: tuhannet järvet ja pienvedet, monimuotoiset suot ja metsät sekä Itämeri rannikkoineen. Suomen luonto arvioitiin esimerkiksi kansainvälisessä Country Brand Index 2012-2013 -maabrändivertailussa maailman kolmanneksi kauneimmaksi.

Luonto- ja ympäristöviikkoa on vietetty kirjastoissa vuodesta 1999 lähtien. Teemaviikon järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen kirjastoseura.

 

Lisätietoja:

- Luonto- ja ympäristöviikkoon osallistuvien kirjastojen luettelo:
http://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/teemapaivat/lyviikon-kirjastot2013

- Country Brand Index 2012-2013:
http://www.futurebrand.com/think/reports-studies/cbi/2012-2/download/

- Jenni Hämäläinen, ympäristökasvatusavustaja, SLL, p. 046 600 6315, jenni.hamalainen@sll.fi

- Heidi Salonen, järjestövastaava, SLL, p. 050 408 6422 heidi.salonen@sll.fi (yhteydenotot viikolla 7)

- Heini Jalava, jäsen- ja lahjoitusvastaava, SLL, p. 045 265 4242, heini.jalava@sll.fi (jäsenhankintatempaukset)

 

 

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin ympäristöjärjestö. Sen toiminta kattaa koko maan Ahvenanmaata lukuunottamatta.

__
Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-564 2283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs