Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Luonnonsuojeluliitto palkitsi Tari Haahtelan, Timo Kujalan ja Minna Pyykön

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto palkitsi Tari Haahtelan, Timo Kujalan ja Minna Pyykön

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2014 klo 12:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto jakoi vuotuiset tunnustuspalkintonsa 30.8. Suomen luonnon päivän päätapahtumassa Luontokeskus Haltiassa.

Vuoden 2014 Ympäristöpalkinnon sai professori Tari Haahtela luonnon monimuotoisuuden ja terveyden välisen yhteyden osoittamisesta ja tuomisesta tietoisuuteen.

HYKS:n allergiaklinikan ylilääkärinä yli 20 vuotta toiminut emeritusprofessori Haahtela on korostanut, että ihminen on erottamaton osa luontoa. Yhteyttä luontoon tulee hänen mukaansa vahvistaa monella eri tavalla.

"Biologien, ekologien, ympäristöihmisten ja lääketieteen pitää yhdistää voimansa. Vain siten onnistumme edes jollakin tavalla vastaaman todella suuriin ja jo hyvin ajankohtaisiin uhkiin ja haasteisiin", Haahtela sanoo.

Ympäristöavaus -palkinnon sai yrittäjä ja metsänomistaja Timo Kujala EU-aloitteesta avohakkuiden pakollisuuden lopettamiseksi.

"Aiemmin metsänhoitoyhdistykset ja metsäkeskukset ylläpitivät avohakkuiden pakkoa. Timo Kujalan yksityishenkilönä Euroopan unionille tekemä kantelu sai aikaan sen, että metsänhoitoyhdistysten monopoli purkautui. Nyt metsänomistaja voi valita jatkuvan kasvatuksen avohakkuun sijasta. Kujala luo parhaillaan myös uutta käytäntöä metsäalan yrittäjyyteen", kiitti Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen palkitsemispuheessaan.

Lehdistöpalkinto Kultainen sulka jaettiin toista kertaa. Sen sai Yleisradion luontotoimittajana tunnettu Minna Pyykkö oivaltavien ja kuulijaystävällisten luonto-ohjelmien teosta Yleisradiossa. Yleisradion luonto- ja ympäristötoimittajana Pyykkö on toiminut vuodesta 1990. Hän on koulutukseltaan biologi ja psykologi.

"Jos mahdollista, haluan, että ohjelmissani on toivoa. Koen olevani viemässä viemässä kapulaa eteenpäin koettamalla tehdä luontoasioista kiinnostavia, jotta ne olisivat ihmisten arjessa mukana. Luonnon monimuotoisuus ja luontoihmiset ovat yhtä kiinnostavia kuin rokkistarat ja huippu-urheilijat", Pyykkö sanoo.

Kaikki Suomen luonnonsuojeluliiton palkinnot ovat luonteeltaan tunnustuksia, eikä niihin liity rahallista osuutta. Ympäristöpalkinto on luovutettu vuodesta 1980 alkaen. Ensimmäinen Ympäristöavaus -palkinto jaettiin vuonna 2010 ja Kultainen sulka -lehdistöpalkinto viime vuonna.

 

Lisätietoja:

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, puh. 050-564 2283, matti.nieminen@sll.fi

Eero Yrjö-Koskinen, toiminnanjohtaja, puh. 050-347 8778, eyk@sll.fi

Luettelo aiemmin ympäristöpalkinnon saaneista:
http://www.sll.fi/jarjesto/ymparistopalkinto

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs