Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lukukoirat kuulolla Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Lukukoirat kuulolla Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 15:32
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lukuviikkoa vietetään 20.-26.4. ja Lahden pääkirjastossa vierailevat ensimmäistä kertaa lukukoirat. Lukukoirina toimivat mittelspitz Pessi ja whippet Jope. Sekä Pessi että Jope toimivat Kennelliiton Kaverikoirina eli ne vierailevat vanhusten ja vammaisten laitoksissa sekä asumisyksiköissä siliteltävinä. Lukukoirina olemista ne kokeilevat nyt ensimmäistä kertaa.

Lukukoirat ovat paikalla Lahden pääkirjastossa keskiviikkona 22.4. klo 15-18. Lukuvuoro on 15 minuuttia ja sen voi varata lasten- ja nuortenpalveluista p. 03-812 5520.

Lukukoiratoiminta on tarkoitettu lukemaan opetteleville tai lukemisvaikeuksista kärsiville lapsille. Ääneen lukeminen koiralle tarjoaa lapselle rauhallisen ja stressittömän tilanteen lukemisen harjoitteluun, koska koira ei kritisoi eikä korjaa. Paikalla lukuhetkessä ovat lapsi, koira ja koiran ohjaaja.

Lukukoiratoiminta on lähtöisin Yhdysvalloista ja suurin osa lukukoirista toimiikin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Koirat koulutetaan lukuterapiakoiriksi ja myös ohjaaja saa koulutusta. Suomessa ensimmäinen lukukoiraprojekti, Luetaan koiralle, alkoi Kaarinan kirjastossa vuoden 2011 alussa ja nykyisin lukukoiria toimii jo useissa kirjastoissa ympäri Suomen. Lukuterapiakoiran koulutuksen (Reading Education Assistance Dog) suorittaneita koiria on Suomessa tällä hetkellä kolme. Ensimmäinen niistä oli maltankoira Börje, joka toimii Espoon kirjastossa. Lisäksi lukukoirina toimii Kennelliiton Kaverikoiria, Suomen Karva-Kaverit ry:n koiria ja opaskoiria.

Lisätietoja:

Eija Eskola, eija.eskola@lahti.fi, 03-8125 620.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs