Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lintuaiheisia teoksia torstaina 3.3. Madetojan salissa

Oulu Sinfonia

Lintuaiheisia teoksia torstaina 3.3. Madetojan salissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.02.2016 klo 13:46
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian konsertissa torstaina 3.3. klo 19 Madetojan salissa on ohjelmassa lintuaiheisia teoksia. Konsertin avaa ruotsalaisen Andrea Tarrodin teos Paradisfåglar II, johon säveltäjä on hakenut inspiraatiota katsomalla BBC:n luontodokumentteja. Toisena numerona soi Klamin raikas viulukonsertto, jonka solistiksi saapuu jo viime keväänä oululaisen konserttiyleisön lumonnut Benjamin Schmid. Klamin syvällisen dramaattisessa viulukonsertossa yhdistyy orkesterin rytmikkäät puheenvuorot solistiin herkkään virtuositeettiin. Orkesteri levyttää teoksen konsertin jälkeen levy-yhtiö Ondinelle.

Väinö Raition Joutsenet –sävelruno on puolestaan säveltäjän alkutuotannon helmiä, jonka sävelaiheet on löydetty suoraan luonnosta. Konsertin huipentaa Igor Stravinskyn venälaisiä kansanmusiikkivaikutteita sisältävä Tulilintu.

Konsertin johtaa Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavsson, joka hallitsee vakuuttavasti niin oopperaesitykset, suuria sinfoniakonsertit, kamarikokoonpanot kuin uusimman musiikin yllätyksellisimmät teokset. Oulu Sinfonian konserteissa hän painottaa usein pohjoismaista musiikkia.

Konsertin solistina toimiva Benjamin Schmid on yksi nykypäivän suvereeneimmista viulisteista ja hän yhdistää solistiset taitonsa huomattavan laajaan ohjelmistoon. Hän on hämmästyttävän taitava myös jazz-improvisaatiossa. Benjamin Schmid on levyttänyt useita palkittuja.  Hän soittaa vuonna 1731 tehdyllä Stradivarilla vuosittain noin 80 konserttia ympäri maailman, toimii Salzburgin Mozarteumissa viulunsoiton professorina ja pitää mestarikursseja Bernissä Sveitsissä. Vuonna 2006 hänelle myönnettiin Salzburgin kaupungin kansainvälinen taide- ja kulttuuripalkinto.Benjamin Schmidistä on tehty useita filmejä, jotka dokumentoivat hänen poikkeuksellista asemaansa viulistina. Niitä on näytetty televisiossa ympäri maailman. Schmid asuu pianistivaimonsa Ariane Haeringin ja neljän lapsensa kanssa Salzburgissa.

Konsertin Varaslähdössä klo 18.30 ravinintola Preludissa Kimmo Pihjalamaa haastattelee levy-yhtiö Ondinen edustajia.

Kuva 1 Johannes Gustavsson (kuvaaja Maiju Torvinen)
Kuva 2 Benjamin Schmid (kuvaaja Sonja Wessely)

 

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs