Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » LIISA. / HERTTAROUVA. – absurdi musta komedia teatterin, tanssin, sirkuksen, nukketeatterin ja musiikin keinoin

Turun ammattikorkeakoulu

LIISA. / HERTTAROUVA. – absurdi musta komedia teatterin, tanssin, sirkuksen, nukketeatterin ja musiikin keinoin

Tiedote.
Julkaistu: 31.12.2013 klo 11:19
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Eli miltä Liisasta tuntui kun Ihmemaan jengi ei häntä ymmärtänyt? Vai miltä Ihmemaan jengistä tuntui kun Liisa tuli pilaamaan kaiken? Katsoja valitsee toisen kahdesta limittyvästä tarinasta, joissa päähenkilönä on joko Liisa tai itse Herttakuningatar.

Turun AMK:n Taideakatemian esittävän taiteen koulutusten opiskelijoiden yhteistyöproduktio on Lewis Carrollin tarinan ”Liisan seikkailut Ihmemaassa” innoittama absurdi, musta komedia aikuisille. Teatterin, tanssin, sirkuksen, nukketeatterin ja musiikin keinoin toteutettu tarina kerrotaan kahdesta eri näkökulmasta.

Yleisö valitsee lipunlunastuksen yhteydessä, kumpaa tarinaa he tulevat katsomaan: Liisan vai Herttarouvan. Teatterisali on jaettu väliseinällä kahteen osaan, ja molemmat yleisöt näkevät ensimmäisellä puoliajalla eri esityksen. Väliajan jälkeen tarinat yhtyvät, mutta muuttuuko näkökulma.

Teos on teatteri-ilmaisun ohjaajaksi valmistuvan Ilja Mäkelän taiteellinen opinnäytetyö Turun AMK:n taideakatemian esittävän taiteen koulutusohjelmasta. Työryhmä koostuu Taideakatemian teatterin, tanssin, sirkuksen, nukketeatterin ja musiikin opiskelijoista. Lavalla nähdään 21 tulevaa kulttuurialan vaikuttajaa.

– Liisan tarinassa Herttakuningatar on perinteisesti nähty Liisan antagonistina, pelättynä kuolemantuomioita jakavana päävastustajana. Jos päähenkilöksi asetetaankin Hertta, ja tarina kerrotaan hänen näkökulmastaan, tulee Liisasta kuningattaren puutarhaan eksyttyään antagonisti tämän kohtalossa. Kaikki katsojat näkevät saman kakkospuoliajan, mutta he katsovat sitä oman päähenkilönsä ja tämän tarinan kautta, Mäkelä sanoo.

Vaikka esitys on suunnattu aikuisille, sopii visuaalinen seikkailu myös nuoremmille. Esityksen ikäraja on 10 vuotta.

 

ENSI-ILTA KÖYSITEATTERISSA
TORSTAINA 9.1.2014 KLO 19.00

MUUT ESITYKSET
(aina klo 19.00)

PE 10.1. | MA 13.1. | TI 14.1. | KE 15.1. | TO 16.1. | PE 17.1.

LIPUT
10 / 5€

VARAUKSET
lippuvaraukset@turkuamk.fi

Liput lunastetaan ovelta ennen esitystä, maksu vain käteisellä. Otamme vastaan myös kulttuuri- ja superseteleitä. Samalla lipulla pääsee katsomaan esitykset molemmista näkökulmista (eri päivänä).

KÖYSITEATTERI
Linnankatu 56, sisäänkäynti Varvintorilta

 

LISÄTIETOJA

ohjaaja
ILJA MÄKELÄ
Puh. 050 599 2416
ilja.makela@students.turkuamk.fi

apulaisohjaaja
JOHANNA PERTTUNEN
Puh. 050 301 7517
johanna.perttunen@students.turkuamk.fi

 

Liitteenä kuva
Kuvaaja: Jenny Mansikkasalo
Kuvassa: Erica Mäkinen (vas.) ja Maria Hannonen (oik.) 

 

TYÖRYHMÄ

OHJAUS
Ilja Mäkelä

APULAISOHJAUS
Johanna Perttunen

KÄSIKIRJOITUS
Lewis Carroll, Ilja Mäkelä ja työryhmä

VALOSUUNNITTELU
Marko Kallela

ÄÄNISUUNNITTELU
Jankke Laaksonen

TANSSIKOREOGRAFIAT
Saara Pohjoismäki, Pauliina Saarinen, Karita Suova, Joona Rytkönen, Adalmiina Toivola, Melissa Jolma ja Johannes Paahto

NUKKETEATTERIELEMENTTIEN LUONTI JA OHJAUS
Annikki Levomaa ja Maippi Nuormaa Vilen

PUVUSTUS
Hugo Bonjour, Letícia Dos Santos, Luísa Natário, Sofia Silva ja Tuulia Lindholm

JULISTE JA FLAIERIT
Ilja Mäkelä

ESIINTYJÄT
Adalmiina Toivola (tanssi), Erica Mäkinen (teatteri), Ilkka Virkkunen (sirkus), Ines Kakkonen (teatteri), Inkeri Raittila (teatteri), Jenny Mansikkasalo (sirkus), Johannes Paahto (tanssi), Joona Rytkönen (tanssi), Juuso Saarinen (sirkus), Kiia Kuivalainen (teatteri), Lida Kuusisto (sirkus), Maria Hannonen (teatteri), Melissa Jolma (tanssi), Tuomas "Myrsky" Rönkä (sirkus), Noora Wendelius (sirkus), Riitta Taara (musiikki), Saara Pohjoismäki (tanssi), Siiri Ervasti (teatteri), Susanna Paavola (sirkus), Tito Tuononen (teatteri), Tuomas Lehtonen (teatteri), ja Visa Niemelä (sirkus)

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs