Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lehdistötiedote Hämeenlinnan Teatteri

Hämeenlinnan Teatteri

Lehdistötiedote Hämeenlinnan Teatteri

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2016 klo 12:18
Julkaisija: Hämeenlinnan Teatteri

Hämeenlinnan Teatteri lehdistötiedote julkaisuvapaa 4.11.2016

Finnhits

Kirjailija Kari Hotakainen sanoo itse seuraavaa “ nämä pikkujutut saivat alkunsa eräästä tilaustyöstä. Piti kirjoittaa parikymmentä tosilyhyttä juttua olutpullojen etiketteihin. Projekti oli mukava, ja
idea lyhyistä jutuista jäi alitajuntaan muhimaan. Vuonna 2006 tein huvikseni itselleni testikysy- myksen: voiko sanoa riittävästi vaikka käytössä on vain sata sanaa? Yritin. Syntyi Finnhits. Väläyksiä, kohtaamisia, elämäkertoja, tunnelmia. Välipuheita, repliikkejä, jotain sellaista joka tulee mieleen seurassa mutta jota ei seurassa uskalla sanoa. Kävi mielessä että joku voi näitä sitten lukea sau- nakamarissa tai ulkohuussissa. ei käynyt mielessä että oikein teatterilavalla. elämä on ihmeellistä. “

8.10.2016 Hämeenlinnan Teatterin lavalla Finnhits tekstit saavat ensi-iltansa. Finnhits on musiikil- linen näytelmä suomalaisista karaokeunelmista. Huoltoaseman baarin muovituolien yläpuolella kimaltelee onnen kultamaa ja baarissa velloo voimakas yhteishenki, kun nykypäivän suomalaiset kerrostaloasujat tuulettavat tunteitaan. elämä on ollut ehkä harmaata, mutta harmaassa on sävyjä ja mutkan takana odottaa aina uusi iskelmä esim. Jätkän humppa, mombasa, moottoritie on kuuma jne.

Sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Sakari Kirjavainen, joka ohjasi myös paljon kiitosta saaneen Sibe- liuksen juhlavuoden näytelmän Sibelius- Kohtalonyhteydet.

“innostuin tekstistä heti, kun Kirsi-Kaisa Sinisalo ehdotti sen sovittamista näyttämölle. Hotakaisen lause on kuin kiillotettua koivuhalkoa, joka kalahtaa kuulijan nuppiin. Hänen huumorinsa on tiukkaa ja ironiaan päin kallellaan, yhdellä sanalla iskelmänsinistä.
Tekstiä pyöritellessä oli heti selvää, että Hotakaisen lauseeseen ei tulla kajoamaan. Sovituksessa on haettu esiin tekstikatkelmien henkilöitä ja kuppilassa istuvien kuvia, tavallisten ihmisten arkisia ja ihmeellisiä kohtaloita.” kertoo ohjaaja.

Kapellimestarina toimii teatterin luottokapellimestari antti Paranko. Koreografiasta vastaa tanssija- nakin tunnettu Sari louko, joka on urallaan voittanut lukuisia mm ja em mitaleita.

Finnhits -näytelmä ei säästynyt ikävältä viime hetken roolivaihdokselta. Katariina Kuisma-Syrjän sairasloman tuuraajaksi tuli TV:stä tuttu tamperelainen näyttelijä anneli Ranta.

Rooleissa lotta Huitti, maiju-Riina Huttunen, Saska Pulkkinen, Birgitta Putkonen, anneli Ranta, lasse Sandberg, mikko Töyssy

muusikot aleksi aromaa, lauri malin, antti Paranko/ marko Karhu, Kalle Penttilä, Willian Suvanne

lavastussuunnittelu: Pukusuunnittelu: Valosuunnittelu: äänisuunnittelu:

Juha mäkipää Satu Suutari Hannu Suutari 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs