Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Layers-lastenkirjaprojekti valloittaa Seinäjoella kaupunginkirjaston pääkirjastossa - Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurialan opiskelijoiden lastenkirjanäyttely 4.-30.5.2013

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Layers-lastenkirjaprojekti valloittaa Seinäjoella kaupunginkirjaston pääkirjastossa - Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurialan opiskelijoiden lastenkirjanäyttely 4.-30.5.2013

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2013 klo 18:16
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

4.-30.5.2013 pidettävässä näyttelyssä on esillä Seinäjoen ammattikorkeakoulun graafisen muotoilun ja kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijoiden suunnittelemia kokeilevia lastenkirjaprototyyppejä. Lastenkirjat on suunniteltu erityisesti kirjasto- ja satutuntikäyttöön jo toisena peräkkäisenä vuotena. Kuluvan lukuvuoden projektin teemana on lukemisvaikeuksista kärsiville lapsille suunnatut ja maailmankatsomukselliset lastenkirjat.

Projektin aikana on tehty yhteensä 12 lastenkirjaa, joista 11 on perinteistä kirjaa ja yksi sähköinen lastenkirja. Lastenkirjoja on toteutettu erilaisilla lukemista ja sisällön hahmottamista helpottavilla ratkaisuilla: koskettelupinnoilla, selkeillä ja erottuvilla kuvituksilla ja kirjoihin liitetyillä aktiviteeteilla. 

Kirjojen tekstejä ovat kirjoittaneet opiskelijat, harrastekirjoittajat ja kirjailijat. Esimerkiksi Siivet- ja Ponikesä-kirjan tekstit on kirjoittanut Mervi Heikkilä ja ne on selkotarkistettu. Graafisen muotoilun opiskelijat ovat toteuttaneet kirjojen kuvituksen ja taiton. Kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijat ovat tuoneet kirjoihin oman ammatillisen näkökulmansa. 

Projektiin on osallistunut yhteensä noin 40 opiskelijaa. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on Suomen ainoa ammattikorkeakoulu, jossa on sekä graafisen muotoilun että kirjasto- ja tietopalvelun koulutusta.

 

Lisätietoa projektista ja näyttelystä

Elina Brunfeldt

graafisen muotoilun opiskelija

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

puh. 040 528 0154

elina.brunfeldt@seamk.fi

www.seamk.fi 

Lehdistömateriaali: http://www.seamk.fi/Suomeksi/SeAMK_Info/Yksikot/SeAMK_Kulttuuri/Medialle/Lehdistokuvat.iw3

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs