Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lappeenrannasta halutaan hyvä tapahtumakaupunki

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannasta halutaan hyvä tapahtumakaupunki

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan konsernihallinnon uusimman palvelukonseptin, tapahtumapalvelujen, tavoitteena on kehittää Lappeenrantaa vireänä ja innovatiivisena tapahtumakaupunkina. Kaupunkikuvassa tapahtumien näkyvyyttä parannetaan sekä tapahtumapaikkoja ja infrastruktuuria kehitetään. Tapahtumajärjestäjille tilojen ja alueiden varaamisesta tulee helpompaa ja joustavampaa. Lisäksi tarvittavia tukipalveluita lisätään. 

Kehittämistyö on alkanut kriittisten menestystekijöiden asettamisella ja tapahtumapalvelusuunnitelmalla, jonka laatii Lappeenrannan tapahtumatoiminnan koordinaattorina marraskuussa aloittanut Jorma Kallio

− Tänä vuonna, viimeistään syksyllä, käynnistämme tapahtumapalvelujen asiakaslähtöisen palvelumuotoiluhankkeen. Luomme palvelupolkuja ja tapahtumakoreja erilaisiin tarpeisiin. Lisäksi kehitämme tapahtumatoiminnan sähköisiä palveluita ja tuloksellisuutta kuvaavia mittareita sekä rakennamme tapahtumatoimintaa palvelevan palautejärjestelmän. 

Lappeenrannan tapahtumapalveluiden tehtävänä ei ole tuottaa uusia omia tapahtumia eikä jakaa avustuksia, vaan kehittää uusia tuotantomuotoja, toimia kumppanina tapahtumatoimijoiden kanssa ja markkinoida kaupunkia tapahtumakaupunkina kansallisesti ja kansainvälisesti. Työ tapahtuu verkostoissa ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

 − Aloitamme tuotantosopimuskäytännön, joka perustuu yhteistyö- ja palvelusopimuksille. Lappeenrannan tapahtumapalvelut – Lappeenranta Eventin tärkeimpiä tehtäviä on poistaa esteitä ja luoda tapahtumanjärjestäjille paras mahdollinen toimintakenttä sekä sujuvat palvelupolut, kertoo Kallio. 

Kallion mukaan tapahtumat ovat kaupungille tärkeitä, koska ne ruokkivat niin taloutta kuin kaupunkilaisia. Tapahtumat elävöittävät kaupunkikuvaa ja synnyttävät kokonaan uudenlaista toimintaa. 

− Tapahtumat ovat kehittymässä kaupunkikulttuurissa yhä tärkeämmäksi taloudelliseksi tekijäksi. Luovien alojen nousun ja niiden taloudellisen merkityksen kasvun myötä myös tapahtumatoiminta on muodostunut yhä tärkeämmäksi kehittämisen kohteeksi kaupungeissa. Tapahtumatoiminta tuottaa taloudellista hyötyä palvelualoille ja tutkimusten mukaan myös asukkaat pitävät oman kaupunkinsa tapahtumia tärkeinä niiden tuoman positiivisen julkisuuskuvan vuoksi. 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Lappeenrannan tapahtumapalvelut – Lappeenranta Event:
Tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio, puh. 0400 155 597
jorma.kallio@lappeenranta.fi

Osastosihteeri Eira Kylmälä, puh. 040 747 8966
eira.kylmala@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs