Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lappeenrannan Heroes Hiekkalinna aukeaa lauantaina

Lappeenranta Business & Innovations

Lappeenrannan Heroes Hiekkalinna aukeaa lauantaina

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2015 klo 12:19
Julkaisija: Lappeenranta Business & Innovations

Lappeenrannan kesän kestosuosikit Hiekkalinna ja Katujuna ovat jälleen valmiina ottamaan vastaan vierailijoita. Matkailijoiden ja kaupunkilaisten iloksi katujuna aloittaa lauantaina 6.6.2015 päivittäiset ajelut uudistetulla reitillä. Lisäksi kerran viikossa maanantaiaamuisin Katujuna ajaa pidemmän reitin aina Skinnarilaan yliopistolle asti. Yliopiston reitillä esitellään mm. länsialueen viehättävää Saimaan rantaraittia hulevesikosteikkoineen ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan amk:n koulutuskeskittymää  ja palkittua vihreää kampusta. Juna pysähtyy yliopistolla puoleksi tunniksi, jolloin matkailijat voivat käväistä vaikkapa kauniissa Swäbishe Hallin puistossa Saimaan rannassa.

Wirma Lappeenrannan asiantuntija Terhi Jantusen mukaan Katujuna liikennöi 6.6. alkaen aina koululaisten kesälomien loppuun asti eli viimeiset päivittäiset reitit ajetaan 16.8. Tämän lisäksi katujunaa voi vuokrata yksityiskäyttöön.

– Julkisuudessa on ollut virheellisesti esillä että katujuna liikennöisi elokuun loppuun. Katujuna liikennöi 16.8.2015 asti, Jantunen painottaa.

Katujunan reittiä on muutettu olennaisesti viime vuodesta, jolloin juna kulki ainoastaan Lappeenrannan keskustassa. Wirman asiantuntija Antti Tuomaala kertoo uuden maanantain reitin tuovan kaupunkia turisteille esille aivan uudella tavalla.

– Haluamme esitellä yliopiston Green Campus kokonaisuuden ja kaupungin länsipuolen, jossa on mielenkiintoista nähtävää ja jonne turistit eivät välttämättä löydä. Tulevaisuudessa haluaisimme esitellä junalla myös Luukkaansalmen sillalta näkyvät, perinteiset tehdasalueet, kanavan, telakan, Muukon tuulipuiston ja Lauritsalan kirkon, Tuomaala lisää.

Katujunassa on uudet kuulutukset sekä uudistetulla perusreitillä että tänä kesänä kokeiltavalla yliopiston reitillä. Eloisaa ja kiinnostavaa selostusta Lappeenrannan historiasta ja nykytilasta voi kuunnella henkilökohtaisilla kuulokkeilla neljällä eri kielellä: suomeksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.

Lauantaina 6.6.2015 avataan Hiekkalinna teemalla Heroes 2015. Aamukymmeneltä alkavissa avajaisten ohjelmassa on mm. teatteriesitys Lassi Lohikäärmeestä, joka asettuu Hiekkalinnan asumaan ja joutuu jännittävään seikkailuun. Hiekkalinnalla voi tänä kesänä tutustua erilaisiin sankareihin, kuten tiedemiehiin ja urheilijoihin. Hiekkalinnan ylväitä sankareita pääsee ihailemaan maksutta päivittäin aina elokuun loppuun asti. Pikkuväen iloksi Hiekkalinnalla puksuttelee mm. pikkujuna  ja vähän isommille sopiva karuselli. Omatoimiseen retkeilyyn voi vuokrata polkupyöriä ja kanootteja.

Lisätietoja:

Antti Tuomaala
Wirma Lappeenranta Oy
P. +358 40 065 8203
antti.tuomaala@wirma.fi

http://hiekkalinna.lappeenranta.fi/

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä.

www.lappeenranta.fi

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä ja yrityksiä sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö.

www.wirma.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs