Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahden Nuorisoteatterin kevään näytelmänä Ridleyn Rämälä

Lahden kaupunki

Lahden Nuorisoteatterin kevään näytelmänä Ridleyn Rämälä

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 12:26
Julkaisija: Lahden kaupunki

Surrealistisena elokuvantekijänä, taiteilijana ja kirjailijana tunnetun Philip Ridleyn Rämälä nähdään tänä keväänä Lahden Nuorisoteatterin esittämänä. Näytelmän ohjaavat Markus Karekallas ja Sanna Parviainen.

Näytelmän lähtökohta on katastrofin jälkeinen tyhjiö, jossa joukko nuoria etsii identiteettiä satujen kautta. Rämälässä talot ovat sortuneet ja toivo ja lämpö kadonneet. Ihmiset eivät tiedä mitä on tapahtunut tai keitä he edes ovat. Pieni orpo tyttö on jäänyt satukirjoineen romahtaneen talon raunioihin. Vähitellen paikalle kerääntyy muita yksinäisiä sekä vanha nainen, joka herättää toivon kertomalla itse tekaistuja tarinoita satukirjan ollessa riekaleina.

Rämälä haastaa katsojan poikkeavalla kerronnalla. Näytelmä käyttää teatterin ja tarinankerronnan eheyttävää voimaa vapauttaakseen päähenkilönsä traumoistaan. Ihmisen olemassaolon syvimpiin toiveisiin ja pelkoihin pureutuvissa tarinoissa seikkailevat niin velhot kuin kuninkaatkin ja ne pitävät sisällään myös muistoja menneisyydestä. Rämälä on kolmas osa Ridleyn nuortennäytelmien sarjasta.

Esityksen ensi-ilta on Lahden Pikkuteatterissa lauantaina 18.4. klo 19 ja toinen julkinen näytös keskiviikkona 6.5. klo 19. Lisäksi kaikki Lahden ja Nastolan kahdeksasluokkalaiset pääsevät näkemään näytelmän osana kulttuurikasvatusohjelmaa.

 

Lisätietoja

Markus Karekallas
044 545 1775
mkarekallas@gmail.com

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs