Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Lahden kaupunginorkesterin intendentin virka hakuun

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginorkesterin intendentin virka hakuun

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 20:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

­­­­­­­­Lahden kaupunginorkesterin intendentin virka tulee julkiseen hakuun 7.2.2016. Apulaisintendentti Teemu Kirjonen jatkaa viran hoitoa siihen saakka, kunnes virkaan valittu intendentti aloittaa tehtävässään 1.6.2016.

Kirjonen on hoitanut intendentin virkaa huhtikuusta 2014 alkaen, kun intendenttinä 1994 – 2014 toiminut Tuomas Kinberg siirtyi kaupunginorkesterin asiantuntijatehtäviin. Apulaisintendentin tehtävään ei sijaista ole määrätty.

Kaupunginorkesterin intendentin kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto, riittävä kunnallishallinnon tuntemus sekä alansa hyvä tuntemus. Tämän lisäksi intendentiltä vaaditaan ylempään korkeakoulututkintoon kuuluvana tai erikseen suoritettuna musiikin alan arvosana tai vastaava käytännössä saavutettu pätevyys.

Intendentti toimii Lahden kaupunginorkesterin esimiehenä. Tehtävänä on johtaa ja kehittää orkesterin toimintaa sekä vastata palvelujen järjestämisestä, valvonnasta ja tuloksellisuudesta. Intendentti johtaa yli 70 hengen työyhteisöä. Lahden kaupunginorkesteri, Sinfonia Lahti on yksi Lahden keskeisimmistä vetovoimatekijöistä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Valintaryhmään kuuluvat liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, sivistystoimialan toimialajohtaja, liikunnan ja kulttuurin vastuualueen vastuualuejohtaja sekä henkilöstöpäällikkö. Valintatyöryhmä kuulee asiantuntijana syyskauden 2016 alusta aloittavaa orkesterin taiteellista johtajaa.

Intendentin hakuprosessin etenemisestä päätti liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 28.1.2016. Lautakunta myös valitsee intendentin.


Lisätiedustelut
Lahden kaupungin sivistystoimiala,
puh. 050 312 5257, Marko Varjonen, liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja
puh. 050 383 6574, Tiina Granqvist, toimialajohtaja

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs