Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kuvataiteilija Pauno Pohjolaiselle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto

Kirkon tiedotuskeskus

Kuvataiteilija Pauno Pohjolaiselle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 20:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö myönsi vuoden 2015 tunnustuspalkinnon kuvataiteilija Pauno Pohjolaiselle. Säätiön hallituksen puheenjohtaja, piispa Jari Jolkkonen, luovutti palkinnon Kuopion Alavan kirkon Martinpäivän kirkkojuhlassa tiistaina 10.11.2015.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Pohjolainen on tuonut taiteessaan esille kristinuskon sisältöjä ennakkoluulottomasti ja tuoreesti. Hän on toistuvasti tutkinut teoksissaan kristinuskon keskeisintä symbolia, ristiä. Pohjolaisen taiteessa on piirteitä myös varhaiskristillisestä muotokielestä ja ikonitaiteesta. Pauno Pohjolainen on tehnyt lukuisia julkisia teoksia, ja hänet tunnetaan myös alttariteoksistaan ja -reliefeistään.

Pohjolainen käyttää teosten materiaalina muun muassa puuta, värimassoja, läpikuultavaa hartsia ja metallia.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön palkintona on kunniakirjan ja rahapalkinnon lisäksi Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijoiden suunnittelema ja valmistama niin sanottu Lutherin mustepullo.

Vuoden 2014 säätiön palkinnon sai elokuvaohjaaja Klaus Härö.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö järjestää seminaareja, esitelmiä ja muita kulttuuritapahtumia sekä tukee ja harjoittaa tutkimus- ja julkaisutoimintaa. Säätiö jakaa myös apurahoja ja tunnustuspalkintoja luterilaista kulttuuria edistäneille henkilöille ja yhteisöille.

Haastattelut: Kuvataiteilija Pauno Pohjolaista voi haastatella 10.11. kello 18 Kuopion Alavan kirkolla.
Lisätietoja: Säätiön asiamies Kaija Pyykönen p. 044 303 9633, kaija.pyykonen@gmail.com 
Valokuvia Pohjolaisesta: Kirkon kuvapankki / Tuija Hyttinen 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs