Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kutsu lehdistötilaisuuteen: Ensimmäinen Suomen taideakatemian palkinnon voittanut Tuomas A. Laitinen avaa näyttelynsä EMMAssa

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Ensimmäinen Suomen taideakatemian palkinnon voittanut Tuomas A. Laitinen avaa näyttelynsä EMMAssa

Kutsu.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 13:49
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Tilaisuus: Lehdistötilaisuus, EMMA - Espoon modernin taiteen museossa avautuva Suomen taideakatemian palkintonäyttely: Tuomas A. Laitinen / Fundamental Matter / 22.10.2014 - 11.1.2015
Aika: tiistai 21.10.2014 klo 10
Paikka: Näyttelykeskus WeeGee, Wirkkala-kabinetti, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

 

Ensimmäinen Suomen taideakatemian palkinto myönnettiin kuvataiteilija Tuomas A. Laitiselle (s. 1976), joka yhdistää laajoissa installaatioissaan ääntä, valoa ja liikkuvaa kuvaa. Osana palkintoa EMMAssa järjestetään Laitisen näyttely Fundamental Matter, joka pureutuu ajankohtaisiin globaaleihin kysymyksiin. Palkintoon liittyy myös näyttelyn aikana julkaistava katalogi. 

Näyttelyn pääteoksena nähdään nelikanavainen videoinstallaatio Conductor, jonka keskiössä ovat ihmisen rakentaman ympäristön muutokset materian kiertokulun kautta. Näyttely koostuu sekä yksikanavaisista videoteoksista että tilallisista installaatioista. Kaikki kuusi teosta ovat uusia, näyttelyä varten valmistuneita.

EMMAssa avautuvan näyttelyn traileri on nähtävissä osoitteessa: http://vimeo.com/108770415

 

 

Tuomas A. Laitinen on valmistunut Kuvataideakatemian Tila-aikataiteen koulutusohjelmasta v. 2008. Viimeaikoina Laitinen on työskennellyt mm. Yhdysvalloissa, Saksassa ja Virossa. Eniten projekteja hän on toteuttanut viime vuosina Kiinassa. Laitisen teoksia on ollut esillä lisäksi Suomessa, Australiassa, Japanissa ja Turkissa.

Ääni-installaatio Sweet Spot of No Escape tuo esille mainosmaailman ja tietotulvan pakenemisen vaikeutta käyttäen tukenaan installaation rinnalla kulkevaa performanssia. Teoksen performanssiosuus nähdään lauantaisin klo 13-14 läpi koko näyttelyajan. Näyttelyyn liittyvät myös yleisötilaisuudet suomeksi ja englanniksi.


Lehdistöllä on tilaisuudessa mahdollisuus haastatella Tuomas A. Laitista.

Tervetuloa.

Tilaisuudessa on tarjoilu.

 

Ilmoittautuminen: Toivomme median edustajien ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: esa.takala@emma.museum

 

Kuvamateriaali: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Tuomas+A.+Laitinen/

salasana: emmamuseum

Lisätietoja:
Esa Takala, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, EMMA.
esa.takala@emma.museum p. 043 825 0021

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs