Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kuntsin modernin taiteen museo kutsuu yleisön mukaan rakentamaan juhlavuoden näyttelyä

Vaasan kaupunki

Kuntsin modernin taiteen museo kutsuu yleisön mukaan rakentamaan juhlavuoden näyttelyä

Tiedote.
Julkaistu: 02.08.2016 klo 12:00
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Kuntsin modernin taiteen museon avaamisesta tulee kuluneeksi 10 vuotta helmikuussa 2017. Syntymäpäivän kunniaksi järjestetään Art Battle, johon museo hakee osallistujia rakentamaan kokoelmanäyttelyä. Näyttely avautuu ensi vuoden helmikuussa ja on esillä syyskuuhun 2017 asti.

Kuntsin modernin taiteen museo hakee yksittäisiä henkilöitä, pareja tai ryhmiä mukaan näyttelyprojektiin, jossa he pääsevät valitsemaan ensi vuoden kokoelmanäyttelyn teokset. Kuntsin toisen kerroksen tila jaetaan osallistujien kesken siten, että kukin pääsee näyttämään taitonsa ja luomaan omat näyttelykokonaisuutensa Kuntsin kokoelman teoksista.

Kuka tahansa voi hakea mukaan

Osallistuminen ei edellytä taiteen asiantuntemusta tai aikaisempaa kokemusta, innostuneisuus tai uteliaisuus taidetta kohtaan riittää. Ainoastaan sitoutumista useampaan tapaamiskertaan syksyllä 2016 vaaditaan. 

Teosvalinnat ja näyttelysuunnitelmat tehdään ryhmätapaamisissa, joita ohjaa kuvataiteilija Janika Herlevi ja mukana on myös hankekoordinaattori Kati Lehtinen Vaasan kaupungin museoista. Näyttelyn konseptin on suunnittelut näyttelyn ohjaava kuraattori Kira Sjöberg.

Yleisö äänestää suosikkinsa Art Battle -kilpailun voittajaksi

Näyttely huipentuu Art Battle -kilpailuun. Yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan ryhmien tekemistä teoskokonaisuuksista ja äänestyksen voittaja julkaistaan näyttelyn viimeisellä viikolla. Voittajaryhmälle sekä kaikille osallistujille on luvassa elämyksellinen palkinto.

Teosvalinnat tehdään Kuntsin taidekokoelmasta, joka on merkittävä suomalainen nykytaiteen kokoelma. 1960- ja 1970-lukujen taide on kokoelmassa erityisen hyvin edustettuina, mutta siihen kuuluu teoksia aina 1900-luvun alkupuolelta 2000-luvulle asti. Mukana on sekä suomalaisten että ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksia.

Kokoelman kerääjä ja Kuntsin säätiön perustaja Simo Kuntsi piti taiteen ja ihmisten vuorovaikutusta tärkeänä. Ensi vuoden kokoelmanäyttelyllä halutaankin kunnioittaa Kuntsin perintöä ja mahdollistaa vaasalaisille sekä muille taiteen ystäville uudenlainen kosketus kokoelmaan ja näyttelyn rakentamiseen. Osallistujille avautuu aito vaikuttamismahdollisuus näyttelyn sisältöön ja näköalapaikka museon toimintaan. 

Haku:

Ilmoittautumislomake löytyy Vaasan kaupungin sivuilta osoitteesta: www.vaasa.fi/lomakkeet/art-battle-ilmoittautumislomake. Hakuaika päättyy perjantaina 26.8.2016.

Lisätietoja:

Näyttelyn vastuuhenkilö: amanuenssi (sij.), Kati Lehtinen, s-posti, p. 040-5763780

 

Kuva: Markus Paavola

 

Liitetiedostot

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs