Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kulttuuriviennin opiskelijat laativat käsikirjan näytelmien viennistä ulkomaille

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Kulttuuriviennin opiskelijat laativat käsikirjan näytelmien viennistä ulkomaille

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 10:45
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

”’From Start to Finnish’: Handbook for Exporting a Theatre Play” on HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opiskelijoiden laatima käsikirja, joka antaa eväitä näytelmien vientiin ulkomaille. Käsikirjan tiedot pohjautuvat kirjoittajien omiin kokemuksiin ja haastatteluihin. Esimerkkiprojektina käsikirjassa on käytetty opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa näytelmävientihanketta From Start to Finnish.

From Start to Finnish -näytelmävientihanke on opetus- ja kulttuuriministeriön vuonna 2010 käyntiin laittama projekti, jonka tarkoituksena on esitellä suomalaista näytelmäkirjoitus- ja ohjausosaamista ulkomaalaiselle yleisölle. Hankkeen nimissä on viety useita suomalaisia tekstejä ja ohjausosaamista maailman suurimmalle taidefestivaalille Edinburgh Festival Fringelle.

Käsikirjan kirjoittajat Annemari Mäkinen ja Milka Tanskanen työskentelivät kyseisen näytelmävientihankkeen parissa.
"Inspiroiduimme kokemuksistamme niin, että näimme tarpeellisena kirjoittaa käsikirjan tuleville nätelmäviennin tekijöille tueksi vientiprosessin aloitukseen ja suunnitteluun. Kirjassa on esitelty monia kompastuskiviä, joihin kokematon näytelmäviennin tekijä voi kompastua”, Milka Tanskanen toteaa.

Käsikirja on jaettu aihe aiheelta kappaleisiin, jotka ovat tärkeitä näytelmävientiprosessin kannalta. Käsikirjan pääpaino on markkinoinnissa ja projektityöskentelyssä, muita tärkeitä aihealueita ovat mm. projektin rahoitus ja budjetin suunnittelu sekä logistiset ongelmat. Käsikirja avaa lukijalle maailman työskentelemiseeen suurella taidefestivaalilla sekä projektiin, jonka osittainen rahoitus ja päätäntävalta ovat opetus- ja kulttuuriministeriön käsissä.

Lisätietoja  

Chrysoula Skodra, lehtori, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, puh. 040 488 7563
Milka Tanskanen, opiskelija, milka.tanskanen@myy.haaga-helia.fi, puh. 040 821 8476
Annemari Mäkinen, opiskelija, annemari.makinen@myy.haaga-helia.fi, puh. 040 075 9614

Culture Export Management blogi:
cultureexportmanagement.wordpress.com 

 


HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 660 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs