Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirkon viestintäpalkinto oopperalaulaja Lilli Paasikivelle

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon viestintäpalkinto oopperalaulaja Lilli Paasikivelle

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2015 klo 14:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon viestintäpalkinto 2013-2014 myönnetään Kansallisoopperan taiteelliselle johtajalle, oopperalaulaja Lilli Paasikivelle. Palkinnon suuruus on 7500 euroa. Arkkipiispa Kari Mäkinen luovutti viestintäpalkinnon perjantaina 6.2.2015 Kirkon talossa.

Lilli Paasikivi lahjoittaa saamansa palkinnon Töölön seurakunnan lasten ja nuorten musiikkiharrastustoimintaan.

Paasikiven järjestämä Suvivirsi-tempaus toi esille kirkon ja sen edustaman pitkän tradition myönteisellä tavalla. Koulujen päättäjäispäivän 2014 Helsingin Töölöntorilla järjestetty tempaus keräsi lähes 3000 ihmistä laulamaan Suvivirttä. Tapahtuma inspiroi vastaavia tilaisuuksia myös muualla maassa.

Palkinnon perusteluissa todettiin, että Paasikiven aloitteellisuus teki palveluksen kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvan kulttuurin säilyttämiselle Suomessa. Tapahtuman saama huomio ja sitä seurannut keskustelu vahvistavat edelleen kirkon ja sen vahvojen perinteiden myönteistä roolia julkisessa keskustelussa.

Tapa, jolla tempaus järjestettiin, heijastaa tämän päivän henkeä. Sosiaalisella medialla oli keskeinen rooli tuhansien ihmisten yhteen kokoamisessa.

Lilli Paasikiven haastattelupyynnöt:
Katja Tammela, Suomen Kansallisooppera, taiteellisen johdon assistentti, p. 09 4030 2601
Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Tuomo Pesonen, Kirkon tiedotuskeskus, p. 09 180 2336

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs