Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirkolliset kunniamerkit Anneli Janhoselle ja Juha Sepolle

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkolliset kunniamerkit Anneli Janhoselle ja Juha Sepolle

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 17:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi tiistaina 19.4.2016 Pyhän Henrikin ristin teologian maisteri Anneli Janhoselle ja Mikael Agricolan ristin Suomen ja teologian tohtori Juha Sepolle.

Pyhän Henrikin risti myönnetään erityisesti ekumeenisista ansioista tai suhteiden kehittämisestä sisarkirkkoihin. Anneli Janhonen on tehnyt merkittävän elämäntyön sekä kotimaisen että kansainvälisen kirkollisen viestinnän huipulla. Hän on toiminut muun muassa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tiedotusjohtajana, kirkon riemuvuoden pääsihteerinä ja Luterilaisen maailmanliiton viestintäjohtajana, sekä lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä luottamustehtävissä. Janhonen on valittu myös Suomen tiedottajien liiton Vuoden tiedottajaksi vuonna 2000.

Mikael Agricolan risti myönnetään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kotimaan toiminnan ja suomalaisen kulttuurin edistämisestä. Juha Sepon urassa lomittuvat merkittävä tutkijanura, laaja kirkollinen ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja arvokas panos suomalaisen kulttuurin hyväksi. Seppo on toiminut muun Skandinavian kirkkohistorian professorina sekä lukuisissa luottamustehtävissä. Seppo on merkittävä uskonnonvapauskysymysten ja kirkon ja valtionsuhteiden asiantuntija.

Kirkko on myöntänyt Pyhän Henrikin ja Mikael Agricolan ristejä vuodesta 2007. Lisätietoja kirkollisista kunniamerkeistä 

Lisätietoja:
Petri Merenlahti, arkkipiispan teologinen erityisavustaja, p. 040 142 5299, petri.merenlahti@evl.fi

Kuvia kunniamerkkien jakotilaisuudesta löytyy tänään klo 18 jälkeen kirkon kuvapankista (klikkaa hyväksyn käyttoehdot ja ohita kirjautuminen.)

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs