Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirkkokansan raamattupäivä: ”Toivomme, että syntyy lauluherätys”

Kirkkokansan raamattupäivä

Kirkkokansan raamattupäivä: ”Toivomme, että syntyy lauluherätys”

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2014 klo 14:59
Julkaisija: Kirkkokansan raamattupäivä

Viidesläisten järjestöjen vuosittainen yhteistapahtuma Kirkkokansan raamattupäivä järjestetään Kallion kirkossa 1.3.2014 klo 10 alkaen. Tapahtuman teema on tällä kertaa Totuus ja valhe. Tapahtuman päätteeksi julkaistaan kuuden kristillisen järjestön yhteistyönä syntynyt hengellinen laulukirja, Viisikielinen.

Järjestöjen mukaan Kirkkokansan raamattupäivässä kokoonnutaan yhdessä rukoilemaan ja iloitsemaan Jumalan sanasta. Tapahtumassa käsitellään myös totuutta ja valhetta suhteessa kirkkoon, Jeesukseen, eettisiin kysymyksiin, lähetystyöhön ja mediaan.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Timo Junkkaala sanoo, että tähtäyspiste on ”paljastaa meidän ihmisten valheita ja julistaa Jumalan sanan totuutta”. Järjestöjen viesti on, että ihmiset tulee yhä kutsua sanan ääreen.

- Ihmisten suosiota kalastelevan kirkon penkit jäävät tyhjiksi. Kirkon suurin ongelma ei ole jäsenkato vaan Jumalan sanan poissaolo. Mutta jälkimmäistä seuraa myös ensimmäinen, Junkkaala huomauttaa.

- Kun kristilliseen uskoon ja elämäntapaan kohdistuu ennennäkemätön paine, kun kirkkolaiva ajelehtii ilman kapteenia ja peräsintä ja kun herätysliikkeitä arvostellaan ja lähetystyötä vaikeutetaan, toivomme tämän tapahtuman rohkaisevan pysymään uskossa ja Jumalan sanassa.

Viisikielinen-laulukirjan julkaisu on Junkkaalan mukaan ”kirkkohistoriallinen teko”.

- Uusia hengellisiä laulukirjoja ei synny usein. Nyt on vihdoin saatu kootuksi viidennessä herätysliikkeessä käytetyt laulut yhteen kokoelmaan. Mukana on jo klassikoiksi muodostuneita lauluja sekä aivan uusia. Toivottavasti syntyy lauluherätys. Vastustajat sanoivat aikanaan, että Luther sai virsillään enemmän pahaa aikaan kuin saarnoillaan. Musiikissa on voimaa.

Kirkkokansan raamattupäivän avaussanat pitää Kallion kirkossa kirkkoherra Teemu Laajasalo. Totuutta ja valhetta puntaroivat esityksissään Timo Junkkaala, Uusi Tie –lehden päätoimittaja Leif Nummela, Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Ville Auvinen, Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää ja Uusi Tie –lehden toimituspäällikkö Vuokko Vänskä.

Viisikielinen-laulukirjan julkistamisessa ovat mukana Perussanoman kustannusjohtaja Juha Vähäsarja sekä Anna-Mari Kaskinen ja Pekka Simojoki.

Tapahtuman järjestäjät ovat Kallion seurakunta, Ev.lut. Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetysjärjestö Sanansaattajat, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys sekä Suomen Raamattuopiston Säätiö. Viisikielisen julkistamisjuhlan osalta tapahtumaa on järjestämässä myös Kansan Raamattuseuran Säätiö.

Tilaisuudet ovat maksuttomia. Tapahtuma lähetetään suorana lähetyksenä Radio Deissä.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan täällä.

Lisätietoja:

Timo Junkkaala
Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja
09 5123 9110
timo.junkkaala@sro.fi

 

Liitetiedostot

Viides herätysliike on sotien jälkeen syntynyt Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike. Liikkeen piirissä vaikuttavat Suomen Raamattuopiston Säätiö, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kansan Raamattuseuran Säätiö, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys, Ev.-lut. Lähetysyhdistys Kylväjä sekä Medialähetys Sanansaattajat toimivat kirjan julkaisijoina.

www.kansanraamattuseura.fi | www.kylvaja.fi | www.sansa.fi | www.sekl.fi | www.opko.fi | www.sro.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs