Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirjailijavieraana Hassan Blasim

Lahden kaupunki

Kirjailijavieraana Hassan Blasim

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 14:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Novellisti Hassan Blasim kertoo kirjoistaan ja kirjailijantyöstään torstaina 28.4. klo 18 Lahden pääkirjaston auditoriossa.

Hassan Blasim on irakilaissyntyinen kirjailija, joka kirjoittaa arabian kielellä. Suomessa hän on asunut vuodesta 2004 lähtien. Blasimin kirjoja on käännetty yli 20 eri kielelle, ja hän on voittanut useita kansainvälisiä kirjallisuuspalkintoja, mm. The Independent -lehden arvostetun kirjallisuuspalkinnon vuonna 2014.

Blasim tunnetaan parhaiten novelleistaan, mutta hän kirjoittaa myös runoja sekä teatteri- ja filmikäsikirjoituksia. Suomessa hän on käsikirjoittanut ja ohjannut neljä lyhytelokuvaa Yleisradiolle. Blasimin kirjoittamaa näytelmää Digihattupeli esitetään tänä keväänä Teatteri Telakassa Tampereella. Hänen novellikokoelmiaan ovat Vapaudenaukion mielipuoli ja Irakin Purkkajeesus.

Osittain omiin kokemuksiinsa perustuvissa novelleissaan hän tuo esille sen, kuinka pitkälle historiaan nykyisen Irakin ongelmien juuret ulottuvat. The Guardian -lehti on kuvannut Hassan Blasimia ”ehkä parhaaksi elossa olevaksi arabian kielellä kirjoittavaksi kirjailijaksi”.

Blasimin tulkkina tilaisuudessa toimii hänen kirjojensa kääntäjä Sampsa Peltonen, joka kertoo myös kääntäjän työstään. Peltonen on opiskellut useita eri kieliä, sekä Suomessa että ulkomailla - arabian lisäksi esimerkiksi ranskaa ja persiaa. Tällä hetkellä hän työskentelee Ylellä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti. Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.

 

Lisätiedot:

Tuulikki Mäkinen 26.4. alkaen

tuulikki.makinen@lahti.fi

044 416 3240

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs