Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Keskimaa teetti muotokuvan Kuisma Niemelästä

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa teetti muotokuvan Kuisma Niemelästä

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2011 klo 12:10
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk on maalauttanut muotokuvan Keskimaan entisestä toimitusjohtajasta, SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelästä. Eilen paljastetun muotokuvan on maalannut Jyväskylässä asuva kuvataiteilija Olga Malytcheva.

 

Kuisma Niemelän muotokuva paljastettiin eilen Sokos Hotel Alexandrassa. Muotokuvan paljasti Keskimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Simo Kutinlahti.

– Kuisma Niemelä on ansainnut tulla ikuistetuksi muotokuvaan, aiempien toimitusjohtajiemme Pekka Prättälän ja Kalevi Liukkosen rinnalle. Kuisma Niemelä toimi ansiokkaasti Keskimaan toimitusjohtajana reilun kymmenen vuoden ajan, ja oli sinä aikana merkittävä keskisuomalainen vaikuttaja. Muotokuvansa välityksellä Kuisma Niemelä on läsnä Keskimaassa ja Keski-Suomessa tulevaisuudessakin, Kutinlahti totesi.

 

Hallintoneuvoston puheenjohtaja piti erityisen tärkeänä sitä, että taiteilija löytyi Keskimaan toimialueen sisältä Keski-Suomesta.

– Kartoittaessamme mahdollisia taiteilijoita jyväskyläläisen Olga Malytchevan puolesta puhui hänen näyttönsä muotokuvien maalaajana. Muotokuvalle ei riitä se, että tulkinta on taitava, vaan sen on oltava myös kohteensa näköinen. Nyt paljastamamme muotokuvan tekemisessä taiteilija on onnistunut erittäin hyvin, Simo Kutinlahti kiitteli.

 

Suomessa 15 vuotta asunut inkeriläinen Olga Malytcheva on opiskellut 1977–1985 Pietarissa Taidekoulussa sekä N.K. Rerihon Taideammattikorkeakoulussa. Päätoimisena kuvataiteilijana hän on toiminut vuodesta 1990 lähtien.

Jyväskylän Taiteilijaseuraan kuuluva Olga Malytcheva on omimmillaan muotokuvien maalaajana.

– Virallinen muotokuva ei ole pelkästään taideteos, vaan sillä on myös asema kansallisena, maakunnallisena tai yrityksen tunnuksena, joka heijastaa aikakauttamme. Muotokuvamaalauksessa erityisen antoisaa, mutta myös haasteellista on mallin persoonan tulkitseminen sekä taiteen ja näköisyyden yhdistäminen, öljyväritekniikalla Keskimaan entisen toimitusjohtajan ikuistanut Olga Malytcheva totesi.

 

Onnistunut muotokuva ilmentää sekä mallin että taiteilijan ominaisuuksia, tuoden esille kahden ihmisen kohtaamisen.

– Kasvojen ilme ja asennon ryhti ovat tärkeitä mallin persoonallisuuden ilmentämisessä.  Kuisma Niemelän muotokuvassa mallin kasvot kuvastavat avoimuutta ja positiivisuutta, asento ja ryhti puolestaan valppautta, uusiin haasteisiin tarttumista sekä jatkuvaa eteenpäin pyrkimistä, Olga Malytcheva kuvaili.

– Kuisma Niemelän kanssa oli ilo työskennellä, sillä hän suhtautui tähän projektiin luonteensa mukaisesti avoimesti ja positiivisesti, taiteilija jatkoi.

 

Kuisma Niemelän muotokuva tullaan sijoittamaan Keskimaan toimitiloihin, neljännen kerroksen neuvotteluhuoneeseen, jota muun muassa Keskimaan hallitus käyttää kokoustilanaan.

 

Lisätietoja:

Keskimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Simo Kutinlahti, 0500 975 680

Kuvataiteilija Olga Malytcheva, 040 7667176

 

Liitteenä olevien valokuvien kuvaaja on Jorma Ursin.

 

 

 

 

Liitetiedostot

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 108 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs